Superzvijezda violončela: Luka Šulić uživo u Zagrebu sa svojim novim projektom

Screenshot

Luka Šulić jedan je od glazbenika koji uživaju najviše poštovanje na međunarodnoj glazbenoj sceni radi svoje virtuoznosti i strasti koju prenosi na svakom svojem nastupu. Nakon sedam godina turneja po cijelom svijetu kao dio slavnog dua 2CELLOS, vraća se svojim klasičnim korijenima sa svojim prvim samostalnim albumom i novi projektom kojim će turirati po svijetu.

Zapravo, Luka Šulić bit će prvi glazbenik u povijesti koji će odsvirati Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” za solo violončelo.

Superzvijezda violončela Luka Šulić odabrao je jedno od najslavnijih djela klasične glazbe za svoj prvi samostalni album. Album je dramatična interpretacija Vivaldijeva Četiri godišnja doba  i prvi kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata koji su aranžirani za violončelo.

“Četiri godišnja doba iznimno je zahtjevno djelo za violinu, a kamoli za violončelo, stoga je ovo za mene bio dug i težak proces ,” kaže Luka.  “Pripremao sam se dvije godine, malo po malo, dio po dio. Nadam se da će slušatelji na kraju osjetiti jednako uzbuđenje koje sam ja osjećao stvarajući ovaj album i kreirajući Vivaldijevo remek djelo za violončelo po prvi puta u povijesti.”

U ovom baroknom remek djelu, Luka Šulić spreman je prkositi očekivanjima i razbiti granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka Četiri godišnja doba, snimka Luke Šulića bit će prva cjelovita verzija – njegovo mukotrpno djelo- koja ponovno osmišljava sva četiri koncerta Četiri godišnja doba za solistu violončela.

Koncert će se održati 5. veljače 2020. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a ulaznice kreću u prodaju već u utorak, 24. rujna.


Komentari