Suosnivač Pink Floyda Roger Waters nakon sedam godina dolazi u Zagrebu

Facebook

Suosnivač Pink Floyda Roger Waters će nakon sedam godina ponovno nastupiti u Zagrebu – na službenoj web stranici tog legendarnog glazbenika potvrđeno je da će se njegov koncert u zagrebačkoj Areni održati 6. svibnja.

Turneja nazvana “Us + Them” započela je u svibnju ove godine u Sjevernoj Americi, a već je do kraja listopada u potpunosti rasprodao ukupno 61 koncert.

Početkom iduće godine turneju, naslovljenu prema pjesmi s ‘The Dark Side of The Moon” trećeg najprodavanijeg albuma svih vremena, nastavlja u Australji.

Potom dolazi i u Zagreb, što će biti njegov jedini koncert u regiji. Prema dosad objavljenim datumima prije zagrebačkog koncerta nastupa u Budimpešti i Sofiji, a nakon toga odlazi u Hamburg, Beč, Lisabon.

Pred zagrebačkom publikom izvest će neke od najvažnijih pjesama s Floydovih albuma ‘The Dark Side of The Moon’, ‘The Wall’, ‘Animals’, ‘Wish You Were Here.


Kako je najavljeno, trosatni spektakl uključuje i nove uratke ove ikone klasičnog rocka s ‘Is This the Life We Really Want?’, albuma objavljenog u lipnju.

Spektakularna vizualna koncertna priča kakvu je zagrebačka publika već imala prilike vidjeti na turneji ‘The Wall’, nastavlja se uz pomoć dronova, lasera, grafičkih i videoprojekcija koje prate naraciju pjesama na ogromnom ekranu.

Organizatori kažu da će ovaj show produkcijski biti puno bolji i napredniji od prethodnog te predstavlja ‘the best of’ cjelokupne Watersove karijere. “Njegove izvedbe uživo mnogi opisuju kao iskustvo za sva osjetila koje spaja vrhunsku audio-vizualnu produkciju i quad zvuk koji ostavlja bez daha”, ističu.

Prema nedavnim najavama, ovo bi trebala biti Watersova posljednja turneja u sklopu koje će izvoditi pjesme Pink Floyda.

Cijene ulaznica bit će između 360 do 1490 kuna (VIP paket).

Roger Waters nastupio je i u Splitu na stadionu Poljud 2013. godine.

Komentari

loading...