Što su Hrvatska vojska i Hrvatska kopnena vojska odlučile pokazati građanima? Pogledajte što vas očekuje

hr.wikipedia.org

Ovog vikenda, na Jarunu,  građani će imati prilike pogledati izložbu naoružanja i opreme Hrvatske vojske.

Za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha u 13 i u 17 sati u subotu.

U nedjelju, 26. svibnja tijekom prijepodneva održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća izaslanstava MORH-a i HV-a na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na grobovima preminulih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH, u spomen na poginule pripadnike Hrvatske vojske i žrtve Domovinskog rata te za neidentificirane žrtve Domovinskog rata, piše tportal.

Sveta misa zadušnica za stradale u Domovinskom ratu održat će se u 10,30 sati u Crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, a nakon mise položit će se i vijenac.

U središtu Zagreba program će započeti koncertom Orkestra Hrvatske vojske koji će se održati na Zrinjevcu u 12 sati te na Preradovićevom trgu u 12,45 sati. Zatim će se na Trgu Sv. Marka u 13 sati održati ‘Velika smjena straže’, a u 13,15 sati i vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne.

Zanimljiv program HV-a na Jarunu započet će u nedjelju u 18,30 sati. Planira se ispaljivanje počasnih plotuna, padobranski skokovi, atraktivni vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, pokazna vježba HV-a te letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 


Komentari