Sve što trebate vidjeti i posjetiti ovog tjedna u Zagrebu

I ovog tjedna Zagreb nudi zanimljive događaje s kojima možete ispuniti svoje slobodno vrijeme nakon odrađenih obaveza 

Cirkus stiže u Zagreb 

Cirkus dolazi u grad i u obliku petog izdanja Cirkobalkane, 25. rujna, podiže šator u dvorištu Pogona Jedinstvo pod kojim će vas sedam dana zabavljati (i educirati) raznoliki programi izvedbene umjetnosti. Uz edukativne tribine te mnogobrojne akrobatske radionice, u suradnji s udrugom Restart, Cirkorama premijerno u Zagrebu prikazuje dva iznimna dokumentarca cirkusko-glazbene tematike: “Predstava svih predstava” te “Moj svijet je naopačke” koje možete pogledati u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. rujna.

Tko pjeva, zlo ne misli u HNK-u

Inspiriran scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942., Rene Medvešek režirao je kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba. Ova predstava slijedi europsku kazališnu praksu koja kultne filmove tretira kao kulturno blago kako bi nadahnula nove generacije gledatelja. Radnja se događa na Gornjemu gradu između dva svjetska rata, a obitelj Šafranek živi u svojim svakodnevnim purgerskim udobnostima, od ispunjavanja činovničkih obaveza, preko posjeta kavanama do odlaska na izlete. Svakodnevni ritam koji uredno bilježi mali Perica, poremetit će dolazak šarmantnoga neženje gospona Fulira.

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli23-700x875

Nastavak Godardovog ciklusa i festival Ja BiH u kinu Kinoteka

I u novom tjednu u sklopu Francuske jeseni u kinu Kinoteka nastavlja se ciklus jednog od najistaknutijih predstavnika francuskog novog vala, Jean-Luca Godarda, a u okviru gostovanja festivala Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu prikazat će se recentna bosanskohercegovačka ostvarenja.

Provozajte se u retro automobilu oko Zrinjevca i Trga kralja Tomislava

Još jedna prilika za vožnju u sklopu “Srijede na struju” pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a. Svake srijede do kraja rujna u terminu od 12 do 18 sati svi zainteresirani građani i posjetitelji Grada Zagreba imaju priliku za besplatnu vožnju u električnoj replici Fordovog modela T oko Zrinjevca i Trga kralja Tomislava. Vozač će Vam tijekom vožnje ispričati zanimljive crtice o povijesti automobila i grada, a na Vama je samo da nam se pridružite, udobno smjestite te uživate u tišini 100% električnog pogona.

Dražen Komar
Dražen Komar

Zemlja gruva u Tvornici 

Beogradski bend Zemlja gruva prepoznatljiv po specifičnom imidžu i samostalnom djelovanju na sceni koji u okviru vlastitog studija i etikete “Gruvlend” stvara autorsku glazbu stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 29. rujna. Specifičnost glazbe Zemlje gruva, pored jake puhačke sekcije, najviše određuje front benda: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan, trivokalna solista različitog izraza. Glazbeni žanr je fuzija pravaca među kojima dominira crni ritam (afro, neo/soul, reggae, jazz, swing, glazba 60′) u autentičnom glazbenom konceptu. Prvi album Zemlje gruva – “WTF is Gruvlend!” je u samo godinu dana doživio zapažen uspjeh, jako pozitivne kritike i omogućio im je da sviraju na svim relevantnim festivalima u regiji od Vardara do Triglava. 

Izložba – Ilustracije pričaju

U četvrtak, 28. rujna u 19 sati održat će se otvorenje izložbe Ilustracije pričaju pod pokroviteljstvom međunarodnog arhitektonskog ureda Artelior. Izloženi radovi nastali su kao rezultat serije Snapshot intervjua vođenih od travnja do kolovoza 2017. godine u suradnji s portalom Buro247.hr. Izložbu će se moći pogledati do utorka, 10. listopada, u Oris kući arhitekture. Na ovoj izložbi nam svoje priče o ludostima i ljubavi pričaju ilustratori Davor Gromilović, Klasja Habjan, Tea Jurišić, OKO, Klara Rusan, Killa slova, Manuel Šumberac, Stipan Tadić, Hana Tintor i Dominik Vuković.

21617598_10154922824377014_8300296042233920431_n

12. Dan društvenih igara u Vintage Industrial Baru 

Jupiiii, dan društvenih igara za sve koji još uvijek vole igrati. Događaj započinje u 11 sati, a završava u 20 sati. Na raspolaganju će vam stajati više od 100 igara od kojih neke još nisu imale premijeru na velikim događajima i bit će dostupne za igranje tijekom cijelog trajanja navedenog događaja. Očekujte i neke ekskluzivne promocije od strane naših autora društvenih igara. Posjetit će nas naš Filip Neduk i ekskluzivno predstaviti ekspanziju za svoju mega popularnu igru Adrenalin. Bit će tu i Kristijan Čurla, dizajner popularnog Tide’s of Time, a koji će predstaviti novu igru na kojoj radi – How Much For Your Soul. Vidimo se! 


Komentari