‘STARE KUTIJE’ JOŠ UVIJEK SVIRAJU: Dođite i poslušajte kako zvuče vintage radio aparati

pixabay.com

Ovogodišnja izložba obilježava tri velike obljetnice.

Izložba vintage radio aparata “Radiodifuzija” otvara se 5.srpnja i traje do 20. srpnja, a održava se u Kulturnom centru Dubrava, u galeriji Vladimir Filakovac.

Svečano otvorenje počinje u 19 sati, a ovo je druga izložba ovakvog tipa.

Moći ćete vidjeti mnoštvo radio aparata i popratnih materijala. Razlog ove zložbe su zapravo tri velike obljetnice. Prva je 160.godišnjica rođenja Nikole Tesle, zatim 90 godišnjica emitiranja prve radioemisije, i na posljetku 60. godišnjica televizije.

Cilj izložbe je educirati posjetitelje o tehničkoj kulturi, upoznati širu javnost s povješću radio industrije i s umjetnošću izrade radio prijemnika koji su izrađeni prije 60 i 80 godina, a još uvijek rade. 

Radio je kroz povijet imao bitnu ulogu u životima ljudi, od samih početaka kada je bio dostupan samo dobrostojećima, do ratnih dana kada je slušanje moglo ugroziti život, pa sve do Radio Luksemburga. 

Program je namijenjen svim generacijama, studentima i učenicima koji prate razvoj analogne tehnologije i povijest radio aparata. Svi zaljubljenici u retro predmete sigurno će doći na svoje.

>>> POSJETITE STUDIO SMIJEHA: Tematska večer koja će vas zasigurno dovesti do suza (od smijeha)

>>> KONCERT KOJI SE NE PROPUŠTA: Spoj tradicijske i moderne glazbe u Močvari


Komentari