‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlo’ u Vintageu

Hit monodrama poznatog hrvatskog repera Marina Ivanovića Stoke stiže na pozornicu Vintage Industriala u srijedu 26. rujna. Predstava „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“ brutalna je osobna ispovijest i prikaz borbe protiv ovisnosti o narkoticima koja je od svog prvog prikazivanja oduševila tisuće ljudi diljem zemlje.

Ova edukativna predstava u režiji Marija Kovača autobiografskog je karaktera i uprizoruje Stokine životne trenutke od samih početaka uranjanja u hip hop, fasciniranje grafiti kulturom, prvih freestyleova, upoznavanja svojih uzora i odluke da je hip hop ono čime će se baviti ostatak života. Uz euforiju oko pronalaska životne ljubavi dogodio se i postepeni ulazak u svijet droge te teška bitka za izlazak iz tog naizgled začaranog kruga. Ispričana iskreno i izravno ujedno stoji i kao potresno upozorenje mladim generacijama koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Stara škola kreka – iz tame u svjetlo je ogoljena monodrama koja govori o oprostu, poniznosti, snazi volje i ustrajnosti. To je predstava koja prikazuje najcrnje trenutke jednog narkomana od koje će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi, ali koja svjedoči da uvijek, ama baš uvijek, postoji izlaz.”, opisuje Marin. Predstavom je u pola godine proputovao Hrvatsku i na svom putu mnoge je podjednako nasmijao, ali i rasplakao.

Od povratka na scenu u prosincu prošle godine, Stoka uživa podršku publike na polju kazališta, kao i glazbe. Nakon rasprodanog zagrebačkog koncerta u Tvornici kulture, gdje mu se kao gost između ostalih pridružio i Marko Lasić Nered, fatalni dvojac Nered & Stoka pripremaju u Domu sportova 6. listopada prvi veliki zajednički koncert nakon 15 godina.

Ulaznice za predstavu u pretprodaji su od 3. rujna po cijeni od 50 kn, dok će na ulazu trebati izdvojiti 60 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop (Tratinska 18)

  • Vintage Industrial Bar (Savska 160)

Predstavu organizira Dostava Zvuka, a više detalja može se pronaći na službenoj stranici predstave – staraskolakreka.com/ 
Facebook event: facebook.com/events/482270248955408/ 


Komentari