Spektakl u Lisinskom: Camerata Cantilly ‘sjaji sjajem’ nove zvijezde hrvatske klasične glazbe

U nedjelju 28. listopada u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Camerata Cantilly ‘sjaji sjajem’ nove zvijezde hrvatske klasične glazbe. Iako još uvijek nepoznanica široj publici, Camerata je već dobro poznata stručnim krugovima i glazbenoj kritici. Nizom koncertnih uspješnica, repertoarnim iskorakom te kvalitetom izvedbe, zaslužila je titulu jednog od najzanimljivijih novih komornih sastava u zemlji.

Ansambl utjelovljuje vrstu glazbe i tip sastava poznat pod pojmom Harmoniemusik. To je putovanje u zlatno doba europske glazbe i aristokracije s kraja 18. stoljeća koja se pobrinula da Harmonie postane glavna atrakcija ondašnjih europskih dvorova. Oboe, klarineti, rogovi i fagoti, ti plemeniti instrumenti združeni u mnoštvu najrazličitijih boja, predstavljaju puhački korpus u svom najfinijem obliku. I kontrabas i flauta ovdje nalaze svoje mjesto kao dva pola sjedinjenog puhačkog zvuka bez premca.

Svojevrsni start-up glazbenog ‘ekosustava’, Camerata je puno više od restauracije nekoć slavnog zvuka i sljednice jedne velike tradicije. Ansambl je istražio i hrvatskoj publici predstavio djela najšireg stilskog raspona, revitalizirao baštinu domaćih majstora, ostvario nekoliko praizvedbi te niz hrvatskih premijera. Klasična i moderna, plemenita i uzbudljiva, drugačija – sve su to epiteti Ansambla u kojem su se okupili redom istaknuti hrvatski glazbenici. Budite s Cameratom Cantilly u Lisinskom 28. listopada i uživajte u probranom programu s djelima Gershwina, Lachnera, Hummela, Beethovena i Grgina! 

Program:

G. GershwinPrizori iz opere „Porgy and Bess”    
F. LachnerScherzo i Finale iz Okteta, op. 156
J. N. Hummel Introdukcija, tema i varijacije za obou, op. 102
L. van BeethovenOktet u Es-duru, op. 103
A. GrginEvergreen Suita


Komentari