SLAVI SE 110. GODINA BORISA PAPANDOPULA: Izložba u čast velikog hrvatskog skladatelja

HRT

Papandopulo je obilježio velik dio hrvatske skladateljske scene.

U Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Strossmayerov trg 14, Zagreb) u četvrtak 10. studenog 2016. u 11 sati otvara se izložba „Boris Papandopulo u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti“ kojom se obilježava 110. godišnjica rođenja i 25. godišnjica smrti istaknutog hrvatskog skladatelja i dirigenta akademika Borisa Papandopula (1906.-1991.).

Izložba je ostvarena u suradnji Odsjeka za povijest hrvatske glazbe i Knjižnice HAZU. Biti će otvorena do 27. siječnja 2017., a može se razgledati radnim danom od 9 do 15 sati.
Izložba je dio inicijative Hrvatske udruge muzičkih knjižnica, arhiva i dokumentacijskih centara (HUMKAD) i Komisije za glazbene knjižnice i zbirke HKD-a u sklopu projekta „Papandopulo u Zagrebu“ koji obuhvaća seriju od tri izložbe.

Nakon HAZU izložbe kojom projekt započinje, slijedit će izložba “Boris Papandopulo u svjetlu obljetnica” u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, 6.-31. prosinca 2016., te izložba „Boris Papandopulo u Knjižnici Muzičke akademije“ u Knjižnici Muzičke akademije, Trg maršala Tita 12, prosinac 2016.


Komentari