SILA SE PROBUDILA U HRVATSKOJ: Srušeni svi rekordi i ostvarena najveća zarada ikada!

Star Wars: The Force Awakens

Sila se probudila i oborila sve rekorde u vikendu otvaranja u Hrvatskoj.

Nakon što je u prvom danu prikazivanja nove Ratove zvijezda pogledalo preko 20.000 gledatelja u Hrvatskoj, čime je ostvaren najbolji rezultat u danu otvaranja nekog filma kod nas, bilo je za očekivati da će vikend u kinima donijeti sjajne rezultate. Novi nastavak kultne franšize u prvom vikendu prikazivanja u hrvatskim kinima zaradio je rekordnih 2.753.920 kuna i time ostvario najveću zaradu svih vremena u vikendu otvaranja.

Film je pohrlilo pogledati čak 73.150 gledatelja, a brojne rasprodane dvorane pokazuju da najiščekivaniji film godine opravdava svoj status i u Hrvatskoj. Čime je zaslužio ovaj fenomenalni uspjeh sedmi nastavak sage o Jedijima provjerite i sami u kinima u najboljim formatima: 2D, 3D, IMAX i 4DX.

Ratovi zvijezda: Sila se budi prvi je film iz treće trilogije, a radnja se odvija 30 godina nakon događaja iz “Povratka Jedija” iz 1983. Uz brojna nova imena (Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson), u filmu se pojavljuju i omiljeni veterani Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill, ali i Anthony Daniels (C-3PO) i Peter Mayhew (Chewbacca). Sedmi nastavak iz legendarnog filmskog serijala režirao je J. J. Abrams, dok je George Lucas, kreator cijele franšize, na ovom filmu radio kao kreativni savjetnik.


Komentari