Sedma manifestacija ‘Dani hrvatskih tržnica’ na Zrinjevcu

FOTO: Zagreb.hr / Ilustracija

Udruga hrvatskih tržnica, sedmu godinu zaredom organizira manifestaciju Dani hrvatskih tržnica, koja će se ove godine održati u Zagrebu, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u subotu 29. rujna 2018.

Popularni će Zrinjevac posjetiteljima, turistima i građanima Zagreba ponuditi široku paletu tradicionalnih, domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske. Na sajmu će sudjelovati 70-tak poljoprivrednih proizvođača s vlastitim proizvodima. Ovogodišnja tema je Plac & Piknik. A glavna je majera posjetiteljima omogućiti opuštannje u parku uz okuse i mirise domaćih proivoda.

Naći će se ovdje i soparnika iz poljičkog kraja, varaždinskog zelja, šarolikog povrća i voća, domaćih medova, sireva, neodoljivih suhomesnatih delicija od pršuta do slavonskih i podravskih kobasica, špeka od crne svinje, pa nezaobilaznih domaćih ulja, od zeleno-zlatnog maslinovog ulja do crnog bučinog ulja Međimurja i Zagorja, domaćih likera i vina, međimurskih gibanica i bučnica, domaće zimnice, džemova, sokova, cvijeća i još puno, puno toga što dočarava sve regionalne posebnosti Hrvatske u gurmanskom i enološkom smislu.

Za one koji se žele podsjetiti kako izgledaju pravi licitari ili stari obrtnički proizvodi od drva ili pak žele probati stare tradicionalne ljekovite ili kozmetičke pripravke ovo je također pravo mjesto za njih. Baš kao prava tržnica – prepuna svega i svačega, ali domaćeg porijekla. Ovogodišnja zanimljivost Dana hrvatskih tržnica je priprema istarske fritaje u ogromnoj tavi promjera 2 metra. Jelo se sastoji od 2000 jaja, istarskih kobasica i tartufate.

Gradonačelnik Grada Zagreba će, u 10.00 sati u Glazbenom paviljonu, otvoriti manifestaciju te preuzeti ulogu kuhara fritaje, a porcije će se besplatno dijeliti posjetiteljima. Nakon kupovine i degustiranja, posjetitelji se mogu odmoriti na balama od slame koje će biti postavljene na travnatim površinama i uživati u koncertu poznatog zagrebačkog benda Kraljevi ulice.

Dođite u subotu na Zrinjevcu od 09.00 do 17.00 sati, te svojim dolaskom, kušanjem i kupovinom pružite podršku održivosti i razvoju malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Komentari