SCool Fest: Zabranjeno Pušenje i Krešo Bengalka pridružuju se bogatom lineupu najvećeg studentskog festivala

Dječaci, Brkovi, Alen Vitasović, Kuzma&Shaka Zulu, Dino Dvornik tribute band, DJ Popov i DJ Sasha Barthezz mnogobrojne su studente već naveli da rezerviraju svoje besplatne ulaznice za novo izdanje SCool Festa. No, popisu izvođača tu nije kraj. Na pozornicima u dvorištu i unutrašnjosti Studentskog centra 8. i 9. lipnja pridružuju se Zabranjeno Pušenje i Krešo Bengalka!

Nekadašnji klinci iz sarajevske II. gimnazije, osnovani davne 1980. godine, mukotrpno su gradili karijeru u malim klupskim prostorima do 1984. godine kada su krenuli na YU turneju od 60 koncerata u velikim dvoranama i zavrijedili status najveće jugoslavenske rock atrakcije. Zabranjenom pušenju, stoga, neće biti teško ni ovog puta zadovoljiti ni publiku zahtjevnog glazbenog ukusa.

Dvodnevnu priču najluđeg, najvećeg i najzabavnijeg studentskog festivala upotpunit će kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom, rap glazbenik iz Splita – Krešo Bengalka. Jedan je od osnivača gangsta rap grupe Kiša metaka, debitirao je 2012. godine na njenom prvom albumu, dvije godine kasnije formirao je duo s reperom Žuvijem. Samostalni je album objavio prije tek nešto više od godine, a ove je veljače već drugi svjetlo dana – Split ZOO, taman da publika stigne naučiti sve stihove do ovog iščekivanog koncerta.

Podsjetimo, SCool Fest studentski je festival koji četvrtu godinu zaredom organizira Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa zagrebačkim Studentskim centrom. U tijeku je rezervacija besplatnih ulaznica za oba festivalska dana. Samo par klikova u sustavu Entrio.hr vodi posjetitelje do open air koncerata u dvorištu SC-a i do after partyja unutar samog SC-a.

Sve se dodatne informacije nalaze na njegovoj Facebook stranici te na službenom Facebook eventu.


Komentari