Samobor će na 11 dana ponovno postati Slobodna Fašnička republika

Ovogodišnje izdanje najvećeg i najpopularnijeg fašnika na ovim prostorima održat će se od 2. do 13.2.2018., a Samobor će na 11 dana ponovo postati Slobodna Fašnička republika. Kao i svake godine i na ovogodišnjem Samoborskom fašniku, uz pregršt maštovitih maski, očekuje nas i odličan zabavni program kojeg će koncertom 2. veljače otvoriti grupa Crvena Jabuka, nakon kojeg 3.veljače slijedi nastup grupe Vatra. Već 09.02. Samoborce će zabavljati Slavonske Lole, 10.02. rezerviran je za Klapu Intrade, dok će čast da uz vatromet i spaljivanje princa Fašnika zatvori ovaj najveći fašnički festival u regiji, pripasti Tonyu Cetinskom 13.2.

Kao i prijašnjih godina glavna pozornica nalazit će se na Trgu Fašničkih velikana, dok će program za najmlađe biti organiziran na Trgu Srakinih mališana. U sklopu 192. Samoborskog fašnika sudjelovat će 7 mjesnih odbora, više od 2500 djece samoborskih škola i vrtića, mnoge gostujuće maskirne skupine te velike povorke maskiranih posjetitelja koji Samoboru uvijek daju posebnu draž. Da Samoborski fašnik nisu samo glazbene zvijezde potvrđuje i činjenica da će Fašnička republika živjeti u znaku maski i prije i nakon koncerata i to bogatim programima koji odraslima i najmlađima pruža dovoljno sadržaja da uživaju u nezaboravnim fašničkim danima.

Vraćena prošle godine, nakon kratkog izbivanja, ponovo je nezaobilazna i Fašnička putovnica, namijenjena samo “najhrabrijim” gostima Samoborskog fašnika, koja će i ove godine donijeti vrijedne nagrade.

Kako doliči bogatoj povijesti slobodne Fašničke Republike i na 192. Samoborskom fašniku nezaobilazni će biti Srakotrk, Metloboj – hokej s metlama, povorke mjesnih odbora koji će također privući ljubitelje maskiranja i dobrih provoda. Bit će tu i izbor najboljih obiteljski maski, tražit će se i najbolja i najljepša razglednica Dječjeg fašnika, a organizatori najavljuju još veliki broj iznenađenja, što je najbolja pozivnica svima da ne propuste i ludo se zabave na 192. izdanju Samoborskog fašnika.


Komentari