S BOŽIĆNIH BALKONA: Filmski ugođaj u Tkalčićevoj ulici

adventuzagrebu.com

ŠTO: Advent u Zagrebu

KADA: 19h

GDJE: Tkalčićeva ulica

Božić u Zagrebu veselo je razdoblje puno događanja. Usprkos hladnoći grad je pun ljudi koji se druže, zabavljaju, razgledavaju ukrašen grad, obogaćuju kratke dane i duge noći.

Ad gloriam barss sa zagrebačkih božićnih balkona spaja glazbu i scenografiju. Sami Zagrepčani nažalost rijetko podižu glave istražujući urbanu arhitekturu. A Zagreb doista u tome smislu ima što pokazati. Kako bi podigli poglede građana, ali i turista te im svima ponudili ponešto drugačiji koncept nastupa nego što se dosad mogao vidjeti, zasvirat će iz visine, sa zagrebačkih balkona koji su jedinstvena koncertna scenografija, a zvuci božićnih skladbi rasprostrli bi se po slušateljima.

Zvuk limeno puhačkih instrumenata tradicionalno je vezan uz Božić, simbolički uz objavu božićne vijesti i radosti, a fanfarni zvuk koji dolazi iz visine balkona doprinosi tome dojmu.

Usto viši položaj izvođača omogućuje da ih bolje vide svi slušatelji, ali i da privuče one iz daljine koji tako lakše mogu vidjeti zbivanje. Samim time što se koncerti održavaju na nestandardnoj poziciji privlači znatiželjnike i proširuje publiku te stvara zanimljivost u ukupnoj ponudi Grada i Adventa u Zagrebu.


Komentari