ROMEO I JULIJA U VIDRI: Najpoznatija ljubavna tragedija na posve nov način

press

Priča o zabranjenoj ljubavi rasplakala je mnoge.

Kazalište Merlin predstavlja novu predstavu Romeo i Julija, nastalu po drami Williama Shakespearea, u režiji Ane Merlin i izvedbi kazališta Merlin.

Premijera predstave će se održati 18. studenoga 2016. u 20 sati na Sceni Vidra, Draškovićeva 80, Zagreb.

U predstavi glume Bruno Galinović, Antonia Stanišić Šperanda, Ana Merlin, Ivan Bošnjak i Pavle Vrkljan.

Romeo i Julija, lirska je priča o tragičnim veronskim ljubavnicima, čija je ljubav zabranjena zbog zavade njihovih obitelji. Riječ je o jednoj od najljepših i najčitanijih priča svjetske literature koja je već četiri stoljeća nepresušno vrelo i inspiracija autorima različitih umjetničkih područja.

press
press

Svoju inspiraciju u ovom djelu našlo je i kazalište Merlin, koje je dalo svoj umjetnički pečat i svoju interpretaciju djela. Zabranjeno voće najslađe je voće, a baš su takve ljubavi, one najluđe i najhrabrije, najzahvalnije za kazališno uprizorenje.

press
press

Upravo takvu ljubav, hrabru, ludu, fatalnu i tragičnu, na svoj je način prikazalo naše malo putujuće kazalište. Čarolija mlade, neiskvarene ljubavi, prenesana je vjerno na kazališne daske sa snažnom i vjerodostojnom interpretacijom glumaca.

press
press

O kazalištu Merlin

Kazalište Merlin osnovano je 2001. godine s ciljem promocije ljubavi, mira, istine, ispravnosti i nenasilja. Do sada su odigrali oko 2500 predstava diljem Hrvatske i u inozemstvu. Predstavljali su Hrvatsku na Kazališnoj olimpijadi u Indiji 2012. godine. Njihovi glumci dobitnici su niza strukovnih nagrada i priznanja.

Komentari

loading...