Rock premijera: 3 člana Monster Magneta sviraju u Vintage Industrialu kao TAB

Otkazuj more ako treba!

U četvrtak 26. srpnja u Vintage premijerno stiže još jedan kultni riferski bend – The Atomic Bitchwax – doomy rock trio s fokusom na groovy riffove. Super vijest je da će na ovom koncertu i dijelu turneje, gitarista Finna, zamjeniti Garett Sweeny, ujedno i treći član Monster Magneta, obzirom da su basist i bubnjar upravo space lordovi iz Monster Magneta.

Chris Kosnik, Bob Pantella & Garett Sweeny zavrtit će vam glave s najboljim groove psych rockom koji možete čuti uživo. Nemoj nikako propustiti ovo ljetno zakucavanje.

FB: https://www.facebook.com/The-Atomic-Bitchwax-86002001659/ 

WEB: http://www.theatomicbitchwax.com/TAB.html 

The Atomic Bitchwax postavu sada čine osnivač te ujedno član Monster Magneta – basist Chris Kosnik kao i bubnjar Bob Pantella, te na gitari genijalni riffmaister Finn Ryan, osim u ovom slučaju kad ga mijenja treći Monster Magnetaš Garett.

Glazbu koju sviraju nazivaju prigodno Balls-to-the-wall Rock koji razbija space rock s proto metalom u jednu novu demenciju slavljanja riff! Lakoću kuliranja kroz glazbu utabali su na temelju NYC hard rock bendova prožetog s malo ‘thunder boogiea’. Inspirirali su hrpetinu rock i metal bendova, no nitko im nije došao niti blizu kad je riječ o jedinstvenom stilu glazbe koji sviraju i uz koju se jako dobro zabavljaju, a sigurno ste njihovu glazbu čuli u Jaskassu, Home Wreckeru i u raznim sportskim prijenosima i emisijama posebice na FOX TV postaji.

Iza njih je sedam studijskih albuma, od kojih se posljednji ‘Force Field’ izrodio prošle godine preko Tee Pee Records, s kojim surađuju više-manje od samih početaka. Ovaj album bio je odličan nastavak ‘Gravitrona’ iz 2015. Njeguju i razvijaju svakim albumom odičan odnos energičnog rocka, koji se temelji pak na vrhuskim heavy i trippy gitarskim aranžmanima koje u live nastupima tjeraju monstruozno našiljena pojačala sa pozornice.

Ako voliš žestoki rock iz kojeg se rađa čak i metal, a da o nekom stoner, psihodeličnom momentu ni ne pričamo… Ako voliš bendove, ovaj će te izut iz ljetnih sandala! Vidimo se!

DISKOGRAFIJA:

  • 1999. The Atomic Bitchwax (+ 2005. reissue)
  • 2000. II
  • 2002. Spit Blood EP
  • 2005. 3
  • 2006. Boxriff EP
  • 2008. T4B
  • 2011. The Local Fuzz
  • 2015. Gravitron CD/LP
  • 2017. Force Field


Komentari