Rock ‘n’ roll svetkovina za pamćenje u Močvari

Nakon točno godinu dana, jedan od najhvaljenijih američkih punk bendova vraća se u Močvaru.

Beach Slang, jedan od najhvaljenijih američkih punk bendova zakazao je nastup u ovom zagrebačkom klubu 14. veljače. Vjerujemo da taj prvi koncert nikoga nije ostavio ravnodušnim jer su red bezvremenskih uspješnica, red štovanja Jawbreakera i Replacementsa i red životnih savjeta potrajali skoro dva sata.

U međuvremenu se u štabu benda dogodilo štošta. Primjerice, nakratko se raspao. Zatim ga je napustio bubnjar JP Flexner, a nedugo nakon njega je otišao i gitarist Ruben Gallego. Brojni bendovi bi nakon ovakvih nedaća okačili gitare o klin i pronašli poslove u struci.

No, Beach Slang nije od te sorte – gazda James Alex i mladi basist Ed McNulty junački su nastavili dalje i pronašli dostojne zamjene za posrnule članove: gitaristicu Aurore Ounjian (Mean Creek, Potty Mouth) i bubnjara Cullyja Symingtona, inače člana legendarnih bendova Cursive i Okkervil River, koji je neko vrijeme proveo i u ponovno okupljenim Afghan Whigsima.

Prije kadrovskih promjena, momci su snimili i novi album A Loud Bash of Teenage Feelings, koji je prošle godine objavila ugledna etiketa Polyvinyl Records. Grupa je svojem opusu tako dodala još jedno izvrsno izdanje, uz dosadašnja dva EP-ja i LP iz 2015. The Things We Do To Find People Who Feel Like Us. Imajući u vidu navedeno te uz čvrste empirijske dokaze možemo tvrditi da će i drugi zagrebački koncert Beach Slanga biti r’n’r svetkovina za pamćenje.

ESC Life

ESC Life je sjajan zagrebački dad rock/billiard wave kvartet. Njegovi članovi vole neke druge, također sjajne bendove iz osamdesetih i devedesetih (Hüsker Dü, Pixies, Dinosaur Jr, Superchunk), a tako nekako i zvuče, o čemu svjedoči njihov prvi LP Access All Areas, objavljen za PDV Records. Svirali su diljem cijele bivše države, a Europu su zasad prešli dvaput: jednom samostalno, a jednom kao prateći bend Granta Harta iz Hüsker Dü, čime se ne može pohvaliti baš svaki bend s ovih prostora.

Kako je ESC Life uživo prilično moćan i uvjerljiv bend, jedino logično rješenje bilo je da opet zasvira s Beach Slangom. Osim što je kvartet oduševio lokalce, s metaforičkih nogu je oborio članove Beach Slanga. Toliko im se svidio da ih je James Alex uvrstio na jedan od svojih popularnih mixtapeova.


Komentari