Ritmovi orijentalnih melodija uz trbušni ples

Ovoga petka 10. veljače iz Češkog narodnog doma u Šubićevoj odzvanjat će ritmovi orijentalnih melodija.

Plesnom predstavom Tales of Orient, dašak istočne kulture donose plesačice plesnog studija „Zuzana“ koji djeluje pod vodstvom istoimene udruge za promicanje plesa i orijentalne kulture.

Ususret danu zaljubljenih, skupina djevojaka i žena odlučila je tako svoju ljubav prema plesu podijeliti sa svim zainteresiranim posjetiteljima.

Tales of Orient druga je plesna priredba u organizaciji udruge, a koja će na jednom mjestu okupiti grupne i solo izvođače koji će kroz plesne točke i različite plesne stilove ispričati priču o kulturi orijentalnog plesa.


Orijentalni ples, poznatiji kao trbušni, oblik je plesa s dugom poviješću i tradicijom, a osim kod žena, u posljednje vrijeme sve je popularniji i kod muškaraca.

U Zagrebu djeluje nekoliko plesnih škola koje aktivno dijele plesna znanja, a nije isključivo ljepota ovog zanosnog plesa ono što privlači mnoge djevojke i žene, već i činjenica kako je trbušni ples odličan za duh i tijelo.

Zanosne melodije, prekrasni kostimi te rekviziti, poput svijeća, velova, mačeva i činelica sastavni su dio kulture orijentalnog plesa, a neke od njih bit će moguće vidjeti i u sklopu predstave Tales of Orient.

Komentari