RETROLJUPCI POHRLITE U DUBRAVU: Pogledajte impresivnu kolekciju vintage radio aparata (FOTO)

Radiodifuzija

Izložba Radiodifuzija druga izložba starih vintage radio aparata otvorena je do 20.07. i može se pogledati u Kulturnom centru Dubrava, Dubrava 51 a od 10,00 – 20,00 h.
Izloženo je sto radio aparata iz raznih razdoblja, od 1920. i prvih radija i zvučnika. Kolekcija je privatno vlasništvo. Ovo je druga takva izložba na kojoj je izloženo sto radija i mnoštvo popratnih materijala.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ulaz je besplatan.[/box]

Ovogodišnja izložba posvećena je 160. godišnjici od rođenja Nikole Tesle, 90 g. od emitiranja prve radio stanice u ovom dijelu Europe -Radio stanice Zagreb te 60 g. Televizije i “glavna zvijezda” izložbe je upravo radio “Nikola Tesla”. Namjera izložbe je potaknuti educiranje u tehničkoj kulturi, upoznati širu javnost sa poviješću radio industrije, sa umjetnošću izrade radio prijemnika koji su proizvedeni prije 80, 60 godina i funkcioniraju i danas.

Radiodifuzija letak 1

Radio aparati su kroz povijest imali veliku ulogu u društvu, obitelji, domu. Od prvih dana kad su aparate posjedovali samo najbogatiji, do ratnih dana kada je slušanje moglo ugroziti život, do Radio Luksemburga i značenja te radio stanice za naše muzičare i njihove slušatelje.

RADIO111

Program je namijenjen svim generacijama posjetitelja koje zanima povijest radio aparata, umjeće i kvaliteta izrade, koji prate razvoj analogne tehnologije, učenicima i studentima elektro i tehničkog smjera, zaljubljenicima u retro predmete…


Komentari