Raskoš u kojoj će uživati samo elita: U subotu se u Zagrebu održava prestižan bal

PR

Dvjesto uglednika ali i građana koji su kupili svoju ulaznicu za ovaj humanitarni spektakl uživat će u pravoj raskoši.

Zagreb će u subotu blistati posebnim sjajem. Prestižni Bečki bal donosi dašak svjetskog glamura u Hrvatsku. Stoljećima mnogi su Bečani s velikim nestrpljenjem iščekivali pozivnice za bal koji znači prestiž. Sjećanja na tu divnu posebnu noć dugo se prepričavaju. Po prvi puta, originalni Bečki bal ove će subote, 17. lipnja u 20 sati upaliti svjetla plesnog podija u Hrvatskom državnom arhivu.

Dvjesto uglednika ali i građana koji su kupili svoju ulaznicu za ovaj humanitarni spektakl uživat će u pravoj raskoši koja se rijetko viđa na našim prostorima. Na samom ulazu, gosti u jednu od najljepših dvorana u Hrvatskoj ulaze preko crvenog tepiha. Uz nezaobilazno fotografiranje za uspomenu na ovu svečanost, sve gošće bala dobit će poseban poklon. Predivno uređenom dvoranom dominira plesni podij i prostor za orkestar.

PR
PR

Bečki bal otvara plesni centar WienerTanzkomitee. Pod vodstvom jednog od najuspješnijih plesnih učitelja Michaela Badina, priznati bečki umjetnici izvest će glazbeno – plesni program Facherpolonaise, što će zasigurno biti jedna od najzanimljivijih scena koja je oduševila i mnogobrojne svjetske metropole.

Bečki orkestar Original Strauss Capelle Wien po prvi će put u Zagrebu izvesti glazbenu koračnicu Jelačić marš. Koračnica iz davne 1848. godine oda je austrijskog skladatelja Johann Straussa hrvatskom banu Josipu Jelačiću. Izbor glazbe na Balu govori i o značajnoj kulturološkoj poveznici te prijateljstvu Beča i Zagreba. Vrhunski glazbeni program Bečkog bala upotpunit će posebna gošća, hrvatska sopranistica Antonella Malis koja će izvesti arije njemačkog repertoara.

PR
PR

Sama večera strogo je zadana, no gradu domaćinu ipak je ostavljeno prostora za kreativnost i sinergiju s našim podnebljem. Večera počinje s Varaždinskim klipićem i kvarnerskim škampom, nastavlja se uz čuvenu Bečku šniclu te file pisanice u dalmatinskoj panceti s pinjolima i špinatom. Za desert se od samih početaka Bečkog bala služi se Sacher torta. U predvorju Hrvatskog državnog arhiva gosti će imati prilike kušati austrijska vina.

PR
PR

Ovaj kulturno-zabavni događaj organizira Lions klub Zrinjevac uz podršku Lions kluba Zagreb. Bal se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović i Ministarstva turizma RH, te uz podršku Grada Beča, Grada Zagreba i TZ grada Zagreba.

Informacije o Bečkom balu kao i ulaznicama, koje se mogu kupiti po 500 kuna, mogu se pronaći na web stranici www.lions.hr .


Komentari