Punčke predstavljaju EP ‘Valovi’ u Močvari

punčke
www.facebook.com

Indie rock trio Punčke koncertnu promociju novog EP-a “Valovi” održati će u zagrebačkom klubu Močvara u petak 16. ožujka.

Novim materijalom, nakon kraćeg zatišja, bend najavljuje novo poglavlje svog rada. Zagrebačka promocija bit će sjajna prilika čuti Punčke nakon više od godine dana koncertnog izbivanja iz metropole i uhvatiti jedini nastup na domaćem terenu do kraja ove godine.

S potpuno novom set listom i najdužim koncertom otkad postoje Punčke, bend će predstaviti novi materijal, ali i novog člana benda, Gorana Nježića na bubnjevima. Bit će ovo prilika čuti i novu pjesmu, koju bend samo svira uživo i nije uvrštena niti na jedan nosač zvuka. Punčke su pripremile i novi merch benda kao i ograničeno tiskano izdanje EP-a “Valovi” koji će se moći kupiti samo na koncertu. Kao gosti nastupit će zagrebački kolektiv Baden.Baden. Ulaznice za Močvaru po cijeni od 40 kn moći će se kupiti na ulazu u klub.

Sjajan EP “Valovi” sadrži četiri nove pjesme, a za “Valovi”, “Ples”, “Sjene” i “Roza i plavo” Lucija Ivšić, zaslužna za sve stihove, kaže da je to najiskreniji i najdirektniji materijal koji je do sada napisala. Svu glazbu potpisuju Punčke, na gitari i vokalima je Lucija Ivšić, Anja Tkalec je na basu dok je Goran Nježić na bubnjevima ujedno i novi član benda. EP “Valovi” je sniman i produciran u studiju Marka Mrakovčića.

Nova vizualna faza praćena je dizajnom i ilustracijama mlade umjetnice Ene Jurov. EP je ranije najavljen istoimenim singlom i spotom “Valovi”, koji je ujedno i prvi dio video triologije.

EP “Valovi” možete poslušati i skinuti na Bandcamp stranici, gdje možete i podržati rad benda.

“Valovi” donose i novu seriju koncerata kojima će Punčke pokazati da je njihov najveći adut nastup uživo. Na njihovoj najvećoj i najznačajnijoj europskoj turneji dosad Punčke će obići 16 gradova u šest europskih zemalja tijekom ožujka i travnja. Osim Hrvatske, nastupit će i u Sloveniji, Češkoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji, a to je samo početak internacionalnog izlaza kojeg grupa priprema u ovoj godini.


Komentari