PRVI ZAGREBAČKI FESTIVAL PALAČINKI: Prava gurmanska rapsodija uz bogat program

Facebook

ŠTO: Prvi zagrebački festival palačinki

KADA: 16. i 17. travnja (10-20 sati)

GDJE: Na krovu garaže Tuškanac

Prvi Zagrebački festival palačinki održat će se 16. i 17. travnja na krovu garaže Tuškanac. Kako u Zagrebu, tako i u Hrvatskoj, trend otvaranja palačinkarnica stalno je u porastu, a ovo će biti prilika da najbolje zagrebačke palačinkarnice predstave sebe u najboljem svjetlu.

Facebook
Facebook

.Predstavit će se najbolje zagrebačke palačinkarnice sa svojim specijalitetima (npr Choco cafe i Milky) i posjetitelji će moći isprobati nove svjetske recepte za palačinke (nizozemski Poffertjes, francuske palačinke) uz nadjeve po svom izboru.

Prodaju palačinki će popratiti bogati zabavni sadržaj za sve uzraste, od Zabavnog parka ADRIA vlasnice Semente Rajhard (mlada glumica i pjevačica), znanstvenih radionica FORA sa eksperimentima i Make Wonder robotima, ekološke kreativne radionice CIOS-a itd.

Humanitarna nota

Naročito želimo istaknuti humanitarnu akciju “Tisuću palačinki za djecu” koja će biti održana u subotu, 16.4. od 13 sati na kojoj će javne osobe, celebrityji, glumci, pjevači i sportaši pomagati u pečenju i prodaji palačinki. Dio prihoda eventa ide za Udrugu hipoterapeuta i Centar s konjem koji pomažu djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kroz terapijsko jahanje i terapijsko plivanje.

Uz palačinke i kavu na terasi koju podižu na 150 kvadrata na otvorenom, imaju i Wine Corner kupola na 100 kvadrata u kojemu će najstarija zagrebačka vinoteka Bornstein predstaviti “Tour of Croatia” ponudu vina i pjenušaca, te će posjetitelji imati priliku kušati vrhunska makedonska vina Vinarije DUDIN, dobitnika brojnih nagrada i priznanja za svoju kvalitetu. Uz vina i pjenušce imat ćemo i showroom hrvatskih kraft piva Manufakture.

U Kinu Tuškanac je u nedjelju 17.4. od 11 sati crtani film “Mali princ” popraćen likovno-kulinarskom radionicom Milkyonica, sa bogatim nagradama.Uz DJ Giuliana, naša Sementa Rajhard će voditi humanitarnu akciju i družiti se sa posjetiteljima Festivala.

U nedjelju nas očekuje natjecanje u jedenju palačinki od 13 sati uz žiri i nagrade.

Sve detaljnije informacije možete vidjeti na Facebook fan stranici eventahttps://www.facebook.com/#!/Prvi-zagrebački-festival-Palačinki-na-Tuškancu-461231594066855/


Komentari