PRVI PUT U ZAGREBU: Regionalna dječja filharmonija dolazi u Ljetno kino Gradec

 Sljedeći nastup mladih glazbenika održat će se u Zagrebu 11. kolovoza u Ljetnom kinu Gradec.

U sklopu turneje ‘Listening to the films’ 11. kolovoza regionalna dječja filharmonija nastupit će i u Ljetnom kinu Gradec. 

Ljetnja turneja počinje 5. kolovoza boravkom orkestra u Ljubljani na ljetnjoj akademiji ‘Branimir Slokar’, koja je jedna od najposjećenijih ljetnjih akademija u Europi u području klasične glazbe. Tamo će se 10. kolovoza održati i prvi koncert na turneji. Sljedeći nastupi održat će se u Zagrebu, 11. kolovoza u Ljetnom kinu Gradec i u Beogradu, 26. kolovoza. na stadionu Tašmajdan. Na repertoaru pod nazivom ‘Listening to the Films’ naći će se glazba filmskih hitova ‘Rocky’, ‘Pirati s Kariba’, ‘Bilo jednom na Divljem zapadu’, ‘Ratovi zvijezda’, ‘Schindlerova lista’, ‘Skyfall’… Svi koncerti su besplatni, a dirigentica je Živa Ploj Peršuh.

Regionalna dječja filharmonija (United Children Philharmonic Orchestra) je projekt u organizaciji fundacije ‘Deca deci’ započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu.

Članovi Dječje filharmonije su talentirani učenici nižih i srednjih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fundacije ‘Deca deci’, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Dječja filharmonija osnovana je 2007. godine s ciljem da se kroz promociju klasične muzike i društveno odgovornog ponašanja okupe najtalentiranija djeca u simfonijski orkestar te kreiraju atraktivne glazbene sadržaje. Svojim aktivnostima fundacija podržava razvoj i školovanje mladih glazbenih talenata, popularizira glazbeno obrazovanje i klasičnu glazbu te potiče kulturnu razmjenu i stvaralaštvo među najmlađima. Također, fundacija ‘Deca deci’ u suradnji s fundacijom ‘Novak Đoković’ organizira javne satove glazbe s ciljem edukacije i razvoja djece predškolskog uzrasta.


Komentari