Prvi koncert pokretačkog dua izvan kazališnog prostora

Mr.Lee & IvaneSky s bendom i gostima stižu u prostor Vintage Industrial Bara.

U petak, 24. veljače u 21 sat održat će svoj treći koncert pred zagrebačkom publikom, no po prvi put izvan kazališnog prostora.

Njihova je glazba po mnogočemu više od glazbe za kazalište i film. Svaka je pjesma svijet za sebe i definitivno u cjelini funkcionira kao moderni, na trenutke i avangardni pop. Osebujnom atmosferom i visokom artističkom kvalitetom prelazi okvire domaćeglazbene scene i može se uspoređivati sa sličnim svjetskim ostvarenjima.

Projekt je nastao prije nekoliko desetljeća pod imenom Strukturne ptice, a prethodio je kasnijim inkarnacijama Let2 i, konačno, Let3. U zadnjih je nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta – Mr.Leea i Ivanke Mazurkijević – IvaneSky.


Uz ovaj pokretački duo na albumu prvijencu Colors sudjeluje još cijeli niz sjajnih glazbenika. Jezgru benda čine gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let3), te bubnjar Ivan Bojčić (Morso, Let3). Uz njih su na albumu gostovali Matija Dedić (klavir), Darko Jurković Charlie (gitara), Bobo Grujičić (bubanj), Ivan Valušek (bas, sitar), Rene Mazurkijević (klarinet) i drugi. Produkciju potpisuju Matej Zec i Iztok Turk.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70, a na dan koncerta će biti 85 kuna. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Vintage Industrial Baru/Kavezu (Savska 160) te u sustavu Entrio.hrViše informacija potražite na Facebook događaju.

Komentari