PROSINAC U VINTAGEU: O prvog dana sve do Nove čeka vas brdo dobre zabave

Career Experts
Kroz nekoliko dana i zagrebački klub Vintage Industrial  će nakon bogate koncertne sezone ući u završnu etapu 2016. godine.

Već 1. prosinca u Vintage Industrialu zasvirat će jedna od najdugovječnijih grupa na ovim prostorima, legendarna YU grupa koja cijelu ovu godinu slavi svoj 45. rođendan i koja je u mjesecu travnju, u suradnji s PGP RTS-om objavila album naslovljen ‘Evo stojim tu’.

Cijena ulaznice u pretprodaji za koncert YU grupe iznosi 70 kn, dok će na dan koncerta iznositi 90 kn.

U subotu 3. prosinca prvi put u Vintageu, nastupit će IQV EKV Real Tribute. Bend se, naravno, bavi interpretacijom pjesama kultne jugoslovenske grupe Ekatarina Velika.​ Cilj benda je da svirkom približi mlađim generacijama bar djelić onoga što se moglo čuti na nastupima Ekatarine Velike. Ulaz je 20, za studente 10 kuna.

Jedan, jedini, jedinstveni Rambo Amadeus održat će premijerni nastup u Vintage Industrialu u četvrtak 8. prosinca. Ovoga puta Rambo u Zagreb stiže sa svojim sextetom Five Winnetous i nešto izmijenjenim repertoarom. Najavio je da će standardne pjesme biti stilski pomjerene jer je napokon gotov njegov izum – gitara s dva vrata od kojih je jedna fretless, a druga – standardna.

press
press

O svom patentu Rambo Amadeus nam je rekao: “Ova gitara mi napokon omogućuje da mogu istovremeno da sviram standardnu gitaru i fretless, da u svakom trenutku mogu da ih kombinujem. Zvuk proizveden na fretlessu pravi novu, autentčnu atmosferu na bini, pa i bend inspirisan novim zvukom svira drugačije”.

Cijena ulaznice u pretprodaji 70 kn, na dan koncerta 90 kn.

Dan nakon Ramba, u petak 9. prosinca koncert će održati ‘Sick Rhyme Sayazz’, u doslovnom prijevodu “oni koji govore bolesne rime” ili ako vam je lakše izgovoriti Bolesna braća. Tim pionirima
hrvatske hip-hop scene bit će to premijerni nastup u Savskoj 160.

Ulaz na koncert Bolesne braće koštat će vas 40 kn u pretprodaji, odnosno 50 kn na dan koncerta

Queen Real Tribute, jedan od najboljih na ovim prostorima, nakon urenebesnog i rasprodanog show-a prvi put, vraća se ponovno u Vintage Industrial u subotu 10. prosinca. Bend koji svira diljem cijele Europe, a nedavno je održao i veliku turneju po Brazilu, oblači se u autentične kostime koje su nosili Queenovci. Za fanove grupe Queen ovaj show je zagarantirana, luda zabava.

Upad 20 kn, studenti 10 kn

U nedjelju 11. prosinca do Vintage stagea navratit će veterani njujorške HC scene, Pro-Pain, a podršku će im pružit sličnokrvni bendovi, Komah iz Belgije, UNIDVIDED iz New Yorka i Bad Blood iz Zagreba i Čakovca.

Cijena ulaznice u pretprodaji 60 kn, na dan koncerta 80 kn

Četverodnevni rođendanski tulum Vintage Industriala, otvorit će jedan od najpopularnijih koncertnih programa u Zagrebu, program ‘Good Vibrations’ u sklopu kojeg će te večeri, srijede 14.12., koncerte održati mlade snage Achromatic Attic, Dementronomes, Lika Kolorado dok će internacionalni žačin večeri biti švedski trojac Amplified.

Nakon koncerata, DJ Kneža noć će zaključiti tulumom Kings Of Leon vs RHCP slušaonicom. I, sve to za 25 kn, odnosno za 35 kn na dan koncerta.

15. 12. četvrti rođendan slave uz koncert Kriesa, grupe koja je prošle godine rasprodala Vintage u tili časa. Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

Ulaz u pretprodaji 60 kn, na dan koncerta 70 kn.

Pretposljednji dan tuluma, petak 16.12., družit ćemo se uz koncerte sjajnih domaćih bendovaCojones, Katran, Killed a Fox i Deafness By Noise. Ulaz na taj moćan stoner tulum koštat će vas svega
20 kn.

Rođendan će zatvoriti 17.12. koncertom grupe Vintage Forces koja će pročešljati repertoar najvećih rock standarda. Nakon koncerta uslijedit će klupski tulum u kreaciji Frajmana, a ulaz je besplatan.

Nakon rođendanskog iscrpljivanja, u četvrtak 22. prosinca stiže nam Božićni koncert u Vintageu skojim su krenuli prošle godine kada su Jinxi dvije noći zaredom rasprodali klub. Ove godine
pripremili su pravu poslasticu, nakon 10 godina pauze veliki come back na pozornicu napravit će The Strange.

press
press

Radi se o grupi koju čine članovi The Bambi Molestersa i Chris Eckman, lider kultne, američke grupe The Walkabouts.

Uz The Strange, nastupit će i jedan od najboljih americana bendova na ovim prostorima, Riječani MyBuddy Moose koji su nedavno proslaviti 10. rođendan, a objavili su sveukupno 3 albuma,
a uskoro će im na krilima Dancing Beara biti objavljen i četvrti.

Dan kasnije, petak 23.12. Vintage Industrial bar bit će meka najboljeg rockabilly partyja u gradu. Tevečeri održat će se legendarni ‘Blue Moon’ program, ali ovoga puta u svojoj božićnoj ediciji. Nastupitće The Greaseballs koji su baš nedavno pred prepunim klubom održali koncertnu promociju istoimenog albuma te legendarni Fantomi!

Na Badnju noć, u subotu 24.12., nastupit će DeLorean, supergrupa koju čine članovi bendovaCojones, She Loves Pablo, Muscle tribe of danger and excellence, Deafness by noise, Straight outtafrige… DeLorean će za noć odsvirati presjek rock i pop hitova od tamo nekad pa sve do danas. Ulaz 25kn

press
press

I, naravno, šećer na kraju! Doček Nove godine. Sviraju Kawasaki 3p. Ulaznice za doček Novegodine u pretprodaji stoje 100 kn, na dan 140 kn. Broj ulaznica je ograničen!

Osim spomenutih koncerata, kroz cijeli mjesec bit će organiziran razne tematske slušaonice preko tjedna.

Ulaznice za sva događanja u Vintage Indstrialu mogu se kupiti u klubu, u Kavezu te u Dirty Old shopu!

Komentari