Promocija albuma ‘Merika’ labinske kantautorice Elis Lovrić

FOTO: Press

Labinska kantautorica Elis Lovrić održat će koncertnu promociju albuma „Merika“ u srijedu, 31. siječnja 2018. u 20 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Elis Lovrić, kantautorica i akademska glumica iz istarskog grada Labina poziva vas na glazbeno putovanje u „Meriku“, IstraMeriku. Početna točka „puta u IstraMeriku“ je, dakle, Labin, i njegova „labinjonska cakavica“, dijalekt kojeg danas govori oko 10 tisuća ljudi s područja grada Labina, ali i davno iseljenih Istrijana. Neobičan i rijetkima razumljiv, ali zato melodiozan do neba, do mora i sunca, i svih obala svijeta. Elis Lovrić na toj „besedi“ svoje obitelji već više od desetljeća piše pjesme, koje sama i sklada. Probranih dvanaest od tih skladbi je nedavno izdala kao album pod nazivom „Merika“, u vlastitoj nakladi ”Akcent Studija’’.

Ovaj album predstavlja priču koja je i osobna, i labinska, ali odjeci te glazbe sežu i dalje. „Merika“ je istodobno sjetan i himničan album istarskog mora, brazilskog sunca i glazbenog otkrića neke vlastite Amerike, mitske zemlje svih kantautora svijeta. Ovaj zvuk podjednako zavodi iskusne ljubitelje tradicionalnog kantautorskog izričaja, kao i mlađe naraštaje koji teže za otkrićem svog unutrašnjeg ritma.

Kao glazbena izvođačica, koja je i uspješna glumica na hrvatskim i talijanskim kazališnim daskama, Elis Lovrić uz gitaru ima rijetku moć da zarobi slušatelja i prikuje ga uz stihove i glazbu, bez obzira na jezik kojim pjeva, a pjeva na sedam jezika, od kojih ujedno i govori pet. Vulkanska emocija i kvaliteta njezina nastupa leži u moćnoj osobnoj priči, izvođenoj uz nepatvorene aranžmane i hipnotičku iskrenost. Zbog svega toga u Istri je odavno zovu „istarska vila“, a vrijeme je da malo svoje čarolije podijeli i s ostatkom svijeta.

Elis će se na promociji pridružiti i Bika Blasko na violončelu, te Stjepan Večković koji svira mih, gajde i dvojnice.

Promocija albuma „Merika“ održat će se u srijedu, 31. siječnja 2018. u 20:00 u Hrvatskom glazbenom zavodu na adresi Gundulićeva ulica 6a. Molimo vas da svoj dolazak potvrdite na [email protected] ili 0912543160.

Elis Lovrić je LAA izvođač.


Komentari