Pročitajte tko će sve ove godine nastupati na artOmatu

Foto: Facebook

Osmo izdanje artOmata, nekonvencionalnog umjetničkog sajma, održat će od 17. do 23. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Nakon jedne godine pauze artOmat se vraća u dosad najboljem sajamskom izdanju. PDV će na artOmatu predstavljati vinilnu kulturu, pa su za vas pripremili selekciju vlastitih izdanja.

Više od 70 selektiranih autora, među kojima je nekoliko i pozvanih autora, predstavit će najnovije radove u području umjetnosti i dizajna na ovogodišnjem, 8. izdanju artOmata. Izrazito raznovrsna lista izlagača uključuje suvremenu produkciju umjetnika i dizajnera koji djeluju u rasponu od vizualnih i primijenjenih umjetnosti do dizajna, među kojima se nalaze proizvodi s obrtničkom tradicijom dužom više od 80 godina. Pored sajamskog programa, ove godine posjetitelje pozivamo na sudjelovanje u seriji razgovora s izlagačima pod nazivom artOmat Spotlights. U sklopu tih razgovora, koje će voditi kustosi, umjetnici i dizajneri, posjetitelji će se pobliže upoznati s različitim umjetničkim i dizajnerskim praksama te radom odabranih izlagača. Izložbeni umjetnički program je ovog puta preoblikovan i koncipiran kao artOmat Walk stručno vodstvo. Ova umjetnička tura obuhvatit će suvremene i povijesne umjetničke teme, studio posjete i razgovore sa suvremenim umjetnicima koju su u neposrednoj okolici Meštrovićevog paviljona. Prostor kreativnih radionica, nezaobilazan dio artOmata, zamišljen je kao jednodnevno događanje prema principu sudjelovanja Jump-In! Na rasporedu su raznovrsne radionice koje prenose rijetke umjetničke tehnike i vještine.

Za glazbeni ugođaj odgovorni su: u ponedjeljak, na dan otvorenja DJ P.D.Ricco, dan nakon DJ MeniGaga, svakim danom Pozitivan Ritam, u subotu DJ Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga. Zahvaljujući stručnom selekcijskom pristupu u kreiranju liste izlagača, artOmat se uzastopce potvrđuje kao značajna i konkurentna umjetnička platforma za promociju, prodaju i kupnju kvalitetnih i originalnih proizvoda te božićnih poklona. Ulaz na artOmat i sve programe te radionice je besplatan. Točan raspored svih događanja provjerite na službenom webu: https://artomatsajam.wordpress.com/


Komentari