PRILIKE ZA MLADE: Dođite na predavanje i saznajte sve o školovanju u inozemstvu

BHV Education

Skandinavske zemlje nude puno mogućnosti za mlade Hrvate. 

Svijet se danas ubrzano mijenja što znači da je tržište rada sve zahtjevnije, a konkurentnost sve veća. Činjenica da se trenutno u svijetu više od 5 milijuna studenata školuje van svoje zemlje, ukazuje na važnost trenda studiranja u inozemstvu s ciljem potrage za što boljim obrazovanjem koji će značiti iskorak prema naprijed.

Skandinavija se u zadnjih nekoliko godina pokazala kao jedno od najpopularnijih odredišta za odlazak na studij. Ako se pitate zašto, razloga je i više nego dovoljno. Danska i Švedska i ove godine otvaraju vrata mladima iz Hrvatske i nude mogućnost besplatnog studiranja bez dobnog ograničenja. Prijave traju od 01.02. do 15.03.2017.

Zašto studirati u Danskoj i Švedskoj? Visokoškolsko obrazovanje u Skandinaviji objedinjuje tradicionalna predavanja i vježbe radom na individulanim projektima, debatiranjem, rješavanjem problema, učenjem iz konkretnih poslovnih primjera istručnom praksom. Kao takvo, obrazovanje potiče kreativnost, inovativnost, analitičnost i kritičko razmišljanje. Uz diplomu preddiplomskog studija svaki student će imati barem 6 mjeseci radnog iskustva u struci.

Osim toga, Danci su među najsretnijim ljudima na svijetu, a čini se kako tome najviše pridonosi sve poznatiji „hygge“ – danska filozofija sretnog i udobnog življenja. Širenjem horizonata nešto sjevernije, Švedska glasi kao jedna od najnaprednijih europskih zemalja. Prvenstveno se to odnosi na kvalitetu života,društvene vrijednosti, inovacije, ali i prilike za internacionalne studente.

Studiranje u Švedskoj izrazito naglašava suradnju i timski rad, a posebno drže do ravnopravnosti i podržavanja vlastite inicijative kod studenata.

Uz studij u Danskoj možete i raditi. Ukoliko redovito studirate i radite tijekom cijele godine, imate pravo i na državnu stipendiju. Za sve koji se žele zaposliti u nekoj od zemalja nakon diplome neophodno je učiti danski i švedski jezik, a svim stranim studentima dostupni su besplatni tečajevi.

BHV Education je prva hrvatska organizacija na području školovanja u inozemstvu, koja već 22 godine upućuje mlade iz cijele regije na različite obrazovne programe u Europu, SAD, Kanadu i Australiju. Unazad 4 godine, od pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji,savjetovali smo i upisali više od 200 polaznika iz svih dijelova Hrvatske na različite studijske programe u Danskoj.

Najveći interes Hrvati su pokazali za programima vezanima za informacijske tehnologije, različite vrte inženjeringa, energetike, biznisa,turizma, dizajna i arhitekture. Naši polaznici mogu birati i između 11 fakulteta koji su locirani u svim dijelovima Danske te novog fakulteta iz Švedske – Jönköping University-a.

U sklopu savjetovanja pripremamo i prevodimo cjelokupnu dokumentaciju, obavljamo operativni dio prije odlaska i međusobno povezujemo polaznike.

Svake godine bilježimo sve veći broj polaznika, a na pitanje zašto ih privlači Danska studenti najčešće odgovaraju da im se sviđa odnos između profesora i studenata, praktičan rad u sklopu samog studija i život sa studentima iz cijelog svijeta.

Odlazak na studij u inozemstvo baš kao bilo koje drugo putovanje, inspirirat će vas dav idite stvari na novi način. Pozivamo vas da studirate u Danskoj i Švedskoj i ostvarite izvrsne temelje za vašu buduću karijeru.

Zainteresirane pozivamo na prezentaciju studijskih programa u Danskoj i Švedskoj koja će se održati u četvrtak, 02.02. u 18:00 h u KGZ, Trg A. Starčevića6, Zagreb!


Komentari