PRETRČITE I VI MEDVEDNICU: Utrka u prirodi za sve ljubitelje sporta

sljeme.hr

Prije nego što se uputite do obale, uključite se u još jedan “trail” po zagrebačkoj gori.

Što možete očekivati na ovoj utrci? Dobro označenu stazu prekrasnim singlicama i širokim putevima koji će vas odvesti do jednog od najljepših vidikovaca s pogledom na Zagreb.

Zašto baš Lamza? Staza će vas voditi pokraj ostataka Vile Rebar. Rijetko će se tko sjetiti Stjepana Lamze (Štef), jednog od najvećih Dinamovih igrača (i hrvatskih). Izuzetno spretan s loptom, nogometna zvijezda, dok se sve to nije srušilo, zapravo on se srušio. Te 1967. godine prilikom proslave pobjede u polufinalnoj utakmici Kupa velesajamskih gradova (pobjede Dinama nad Eintrachtom, 4:0) Štef je pao s balkona i povrijedio glavu tj. centar za ravnotežu što je trajno utjecalo na njegovu sportsku karijeru. Dinamo je bez njega ipak uspio u finalu s Leedsom osvojiti Kup velesajamskih gradova (danas kup UEFA). Mi se ovim ipak želimo sjetiti tih velebnih Lamzinih (i Dinamovih) dana – legenda ostaje legenda.
A Vila Rebar? Ona je svoju karijeru završila 1980. godine kada je izgorila u plamenu nakon kojeg su ostali samo kameni temelji koji danas gotovo sablasno izviru na rubu šume.

Ako želite saznati više o ovom kutku Medvednice, Vili Rebar ili Štefovom padu s terase, pridružite  se trkačkoj ekipi u utorak, 26.7. na Bliznecu, gdje će vam ispičati još koju zanimljivost. Utrka počinje u 18 h, a dužina staze je oko 6 kilometara.

Na cilju vas čeka i osvježenje, a startnina je 30 kuna. Prijaviti se možete na startu utrke od 17 do 18 sati.

Organizatori napominju da svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, i da je nastup moguć samo u odgovarajućoj odjeći i obući primjerenoj za šumski teren i vremenske uvjete.


Komentari