Preporuka Zagrepčana: Ovo su najbolji zagrebački kafići za ‘cuganje’

FOTO: Facebook / Swanky Monkey Garden

 Kam’ otići na pivu i zarundati se?

Imamo popis omiljenih zagrebačkih kvartovskih birtija, a sastavljali smo i listu kafića u kojima je poseban gušt popiti kavu. Znamo i gdje su se skrile najljepše zagrebačke terase, ali i i koji kafići imaju najbolju ponudu piva.

No, u zadnje vrijeme se često susrećemo s pitanjem – kam’ otići i zarundati se? Kako bi odgovorili na ovu nedoumicu, upitali smo Zagrepčane koja mjesta oni najčešće biraju te složili popis.

Beertija, Hatzeova

Ovdje se skriva pravo pivsko carstvo. Za ljubitelje rocka The Beertija je prava mala sigurna oaza, a za one koji vole žestoke svirke ovo je lokacija koja se ne smije zaobići. Prihvatljive cijene, odlična glazba, široka paleta izbora piva i dobre vibracije. Trebaju li vam bolji razlozi za izabrati baš ovo mjesto kada odlučite zarundati se sa ekipom?

Facebook
Facebook

 

Pinta, Radićeva

Pivnica Pinta je smještena u jednoj od glavnih gradskih ulica, u objektu koji je zaštićeni spomenik kulture , na mjestu gdje je nekad davno bila konjušnica bana Josipa Jelačića. Tijekom ljetnih mjeseci možete popiti svoje omiljeno pivo ili piće na terasi, ili unutar pivnice u klimatiziranom prostoru. Čuveni gradski boemi i umjetnici odabrali su ovu pivnicu kao kultno mjesto koje im uljepšava dane, kao i mnogobrojni studenti.

Facebook/Pinta
Facebook/Pinta

Krivi put, Savska

O legendarnom Krivom putu ne treba previše pričati. Ovo kultno zagrebačko mjesto okuplja različite profile ljudi koje povezuje sklonost zezanciji, ljubav prema dobroj glazbi i naravno – pivu. Ako ipak niste ljubitelj piva, ne očajavajte. Ponuda pića u Krivom putu garantira vam da nećete ostati potpuno trijezni, izuzev ako tako sami ne odlučite.

Facebook
Facebook

 

Swanky, Ilica

U Ilici 50 nalazi se kafić Swanky kod istoimenog hotela. Terasa izrađena od prirodnih materijala, drva i kamena, kao stvorena je za opušteno ispijanje čašice omiljenog pića i prepričavanje dogodovština tijekom dugog toplog ljeta.

Facebook/Swanky Mint
Facebook/Swanky Mint

Alcatraz, Preradovićeva

O Alcatrazu smo već pisali kao o jednom od najoriginalnijih mjesta u gradu. I ne, ne pretjerujemo. Ovo mjesto ima svoje vjerne poklonike koji će vam zasigurno potvrditi tezu kako je Alcatraz svojevrstan hram dobre glazbe i piva, a i cijene su prihvatljive.

Facebook
Facebook

Nakon koje čašice više primjetit ćete da u Alcatrazu vladaju samo ljubav i prijateljstvo.  Odvažite se i zakoračite unutra, garantiramo da ćete se ponovno vratiti.

 


Komentari