PREMIJERNI NASTUP U ZAGREBU: Ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa

Ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, skupina Warpaint, dolazi 12. srpnja u Tvornicu kulture na svoj premijerni zagrebački nastup.

Riječ je o jedinome koncertu u regiji na aktualnoj Heads up turneji.

Bend je nastao 2004. godine, a 2008. objavljuje izrazito hvaljeni debi EP Exquisite Corpse, koji je miksao i masterirao Josh Frusciante. Slijedio je strelovit uspon skupine do prve lige današnjih indie izvođača, prije svega na krilima dugosvirajućih izdanja The Fool iz 2010. i albuma Warpaint iz 2014.

U međuvremenu je kvartet nastupao na svim najvećim svjetskim festivalima, uključujući Coachellu, Glastonbury i Lollapaloozu, a ploče su mu redovito završavale na godišnjim listama najboljih ostvarenja

Najnoviji studijski album naslovljen je Heads Up, a u prodaji se pojavio u rujnu prošle godine nošen velikim nezavisnim hitom New Song. Djevojke u Tvornicu kulture dolaze na veliki klupski koncert koji će biti jedan od rijetkih samostalnih nastupa nadolazećega ljeta kada će se u velikoj mjeri okrenuti festivalima.

Usprkos sjajnim albumima, live nastupi su do danas ostali njihovo najjače oružje. Svirački izuzetno atraktivne, Warpaint djevojke nose izražen retro osjećaj u svojoj glazbi, sklone su sviračkim improvizacijama i izvođenju studijskih favorita u malo drugačijim verzijama.

Posebnu zaslugu tu ima Stella Mozgawa, po mnogima jedna od najboljih bubnjarki modernoga doba. Za njezin je uspjeh na neki način zaslužan Flea iz RHCP, koji je davnih dana svirao s njom u New Yorku te joj preporučio preseljenje u LA i nastavak rada na tamošnjoj glazbenoj sceni.

Ulaznice za koncert krenule su u prodaju u četvrtak, 26. siječnja po cijeni od svega 100 kuna. Ta cijena na snazi je do 20. veljače kada se diže na 120 kuna. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 140 kuna.


Komentari