PREDSTAVLJANJE ROMANA TUGE TARLE: ‘Moja australska priča’

Predstavljanje romana u Društvu hrvatskih književnika.

U Društvu hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7/I u utorak 22. studenoga s početkom u 12 sati održat će se prvo predstavljanje romana Moja australska priča, autorice Tuge Tarle. Drugo predstavljanje uslijedit će u dvorani Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, u srijedu 30. studenoga s početkom u 19 sati. Na predstavljanje mogu doći svi zainteresirani.

Roman Moja australska priča koncipiran je kao niz od 39 proznih minijatura namijenjenih čitalačkoj publici od 10 do 100 godina starosti jer kao višeslojno štivo otvara prostore različitim generacijama čitalaca. Na jednoj ravni otkriva nepoznati svijet Australije djeci i mladima koji sanjaju o izazovnim iskustvima dalekih i tajnovitih svjetova dok se na dubljoj ravni obraća odraslima promišljajući o prednostima i nedostacima kulture i etičkih vrijednosti suvremenog Zapada. Roman se razvija iz vizure djevojčice koja u osjetljivim godinama svoga izrastanja doživljava iskustvo iseljenika u posve drugačije okruženje od poznatoga, zbog čega prolazi kroz dramatičnu krizu prilagođavanja.

Autorica Tuga Tarle kaže da je to je roman tranzicije identiteta koji je ujedno i hommage mitskom vremenu “siromašnih, ali sigurnih i sretnih ljudi” uoči velikih društvenih turbulencija, rata i tranzicije u domovini. Knjiga inače nosi podnaslov Roman o jednoj iseljeničkoj avanturi.


Komentari