Predstavljanje domaće proizvodnje jagoda na zagrebačkim trgovima i ulicama

Ilustracija

“Zagrebačke jagode Zagrepčanima i gostima”

„Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba“ i Udruga „Jagodni prsten“  tradicionalno  na gradskim trgovima i ulicama predstavljaju domaću proizvodnju jagoda, ove godine od 25. 04. do 10. 06.

Iz godine u godinu broj proizvođača članova udruga raste, pa je danas dosegao brojku   šezdeset, zahvaljujući tome i površina pod nasadima je narasla na gotovo 70 ha.

Kako bi svima „Jagodica purgerica“ bila dostupna broj  prodajnih lokacija ove godine je  sedamdesetak te tako  gotovo da i nema kutka u gradu Zagrebu gdje ne možemo naći prepoznatljiv štand s logom „Jagodice purgerice“.

„Jagodica purgerica – najslađa bobica“ – predstavlja kontroliranu proizvodnju posebno slatkih plodova ujednačene veličine, boje i oblika. Dozrijeva od sredine svibnja do sredine lipnja ovisno o vremenskim prilikama.

Dostupna je svima jer se mjerice od pola kilograma tog slatkog ploda prodaju po promotivnim cijenama. Da se radi o kvalitetnom proizvodu govori podatak da samo rano ujutro ubrana jagoda dolazi na prodajna mjesta zbog blizine nasada.

Jagoda je nutritivno vrlo vrijedan domaći proizvod koji predstavlja odličan izvor folata i vitamina C, slobodno je možemo svrstati u skupinu super hrane jer poboljšava zdravlje krvnih žila, pozitivno utječe na trombocite ali i na imunitet. Bogata je vitaminom C kojega sadrži više od naranče. Količina od 134 mg kalija u jednoj porciji jagoda sigurno će nam pomoći  u poboljšanju rada srca i možda najvažnije vrlo su niskokalorične pa mjerica od 500 g sadrži tek 28 kalorija.

Stoga uživajte u Jagodici purgerici nećete pogriješiti, jer sezona najkvalitetnijih, domaćih jagoda traje samo do kraja lipnja.


Komentari