Predstava “KAD TAD” sutra u Teatru &TD

FOTO: Facebook/ Teatar &TD

Tri žene, posve anonimne, 25 godina, 35 godina, 45 godina, posve različitih karaktera, koje se međusobno —– te dolaze u —–. Nadaju se kako će biti primljene. To im je zadnja nada. Sve tri su u životu —— i  problemi su im —–, ali se s njima nose svaka na svoj način. Nemaju potrebu riješiti svoje probleme nego su s njima naučile živjeti, ili biti mrtve na životu. Treba im vremena za —– i odustale su od —–. Čekaju, iako misle da neće dočekati. Više im je svejedno hoće li —–, jer uživaju u svojim fiksacijama, ali vam to neće priznati. Često lažu o ——-, čak i sebe, ali ponekad govore istinu, iz svoje perspektive. Ne sjećaju se više bitnih događaja, sjećaju se nebitnih. Znaju što žele, a to je —-, ali znaju da to ne mogu imati, dati, dobiti ili uzeti. I zato im se dogodi da —–. One tragaju.

Ideja za predstavu potekla je iz Facebook statusa Ide Jurjević koja je u svojoj cvjećarni bilježila crtice iz života, vrlo često uparene promišljanjima o literaturi koju je u tom trenutku proučavala. Za potrebe predstave, materijal je proširen drugim dokumentarnim izvorima (autobiografskim, upitnik na koji su odgovarale anonimne žene), a inspiracija za teme improvizacija proizašla je iz filozofije Simone Weil (Težina i milost) i teorije Camille Pagliae (Seksualna lica).

“Time’s violence rends the soul; by the rent eternity enters.” (Simone Weil)

Priroda žene specifično je determinirana vremenom te gledamo kako to utječe na različite segmente njihova života. Potreba za eskapizmom i izolacijom dovodi do raslojavanja njihove egzistencije. Priroda žene specifično je determinirana vremenom te gledamo kako to utječe na različite segmente njihova života. Potreba za eskapizmom i izolacijom dovodi ih do raslojavanja vlastite egzistencije.

Predstava počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 50, a zastudente 25 kuna.


Komentari

loading...