Predstava ‘Iš’o Viljo u dućan’ oduševit će klince i klinceze

Priča tematizira za nas više nego običnu svakodnevnicu.

Viljo, mali junak naše predstave, dražestan je psić s kojim se svako dijete lako  može identificirati. Priča tematizira za nas više nego običnu svakodnevnicu koja je međutim,  samim time što se sve događa po prvi puta, malim ljudima ravna fantastici: kako potpuno sam obaviti neki zadatak, kako sretno stići na drugu stranu ulice, kako savladati malu putanju oko kuće i pritom se ne izgubiti, a možda usput nekome i pomoći.

Cilj nam je  postići maksimalnu komunikaciju s djecom, poticati slobodan dijalog, zajedničko izražavanje zvukovima i ritmiziranim brojalicama. Nadalje, želimo da predstava bude poticajna i nježna –  primjerena ovoj osjetlivoj dobi, da njeguje samopouzdanje, tople emocionalne odnose, tišinu i pažnju prema prividno beznačajnim pojedinostima.

Predstava Iš’o Viljo u dućan nadovezuje se na prošlogodišnju uspješnicu Šuma priča,koja je nastala iz želje da se pomakne donja dobna granica kazališnih gledatelja. U suradnji umjetnika i pedagoga iz prakse, kao svojevrsnim laboratorijskim procesom, propituju se dodirne točke dječje i kazališne igre; kako na najbolji mogući način djecu uvesti u kazalište i pružiti im u većini slučajeva prvi kazališi doživljaj u životu.

Letak_Viljo_A6-01-300x350

AUTORSK PROJEKT: KRUNA TARLE I MORANA DOLENC

Igra: Morana Dolenc

Likovno oblikovanje: Kruna Tarle

Izrada scenografije: Kruna Tarle, Morana Dolenc, Miljenko Sekulić, Drago Dolenc, Marinko Radočaj, Marina Ćurković

Design: Ana Prlić, Domagoj Dragaš

Svjetlo: Branko Pek, Marko Crnčević, Marinko Radočaj

Dob djece: 2+

Trajanje predstave: 30 minuta

Premijera: subota, 2. travnja 2016. u 11 sati

Reprize: 3, 9, i 10. travnja u 11 sati

RADIONICE NAKON PREDSTAVE  –

Likovno- kazališne radionice za djecu od 3+

Iako nadahnute istom predstavom, svaka od radionica nudi drugačiji sadržaj i likovnu tehniku. Tako da je moguće i prisustvovati radionici i bez gledanja predstave, kao i obratno.

Voditeljica radionice: Jasna Ozimec, odgojiteljica i likovna umjetnica

Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, Zagreb, 01/ 4814719, 4814734

krunatarle-art, www.krunatarle-art.com, facebook.com/krunatarle, 091 5858598


Komentari