Predstava ‘Divine blindness’ novi je pomak u izvedbenoj umjetnosti

Press

U Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10, 23. i 24. veljače u 20 sati prikazat će se predstava “Divine blindness”, autorice i koreografkinje Martine Granić, premijerno izvedena u prosincu 2017. godine.

Radi se o izuzetnom i kompleksnom umjetničkom postignuću, u kojem se o oštro kritizira suvremeno društvo i kultura, na do sada rijetko viđen i maštovito osmišljen koncept. Predstava je to o tri božice umjetnosti, o tri gracije koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas. Bilježe svoja putovanja i opisuju sve što je uništeno, a tri plesačice svoja uviđanja prenose publici pažljivo koreografiranim pokretom i govorenim isječcima. „Radi se o bajkovitoj priči s vrlo ozbiljnom i realnom tematikom, ali prenesenom na komičan i nježan način. To je svojevrsna bajka za odrasle.“, ističe Martina.

Umjetnica Martina Granić iza sebe ima već poduži niz projekata, a svojom novom predstavom iskazuje vrsni multitalent i maštovitost. Divine blindness njeno je autorsko djelo, za koje je, osim koreografije, dramaturgije i teksta, osmislila i izradila scenografiju, kostimografiju i dizajn vizualnog identiteta. Osim Martine, predstavu izvode Mia Zalukar i Mateja Miković, a glazbu je komponirao Aldo Orlić. „Vjerujemo kako se radi o novim pomaku u plesnoj i izvedbenoj umjetnosti na zagrebačkoj sceni, ali i šire.“, nadodaju plesačice.

Više informacija: FACEBOOK EVENT, VIŠE O DOGAĐAJU

Martina Granić dizajnerica je iz Zagreba, koja svoj multitalent u potpunosti koristi u izvedbenoj umjetnosti stoga predlažemo kratku reportažu i intervju s Martinom. Fotografije s premijere šaljemo u prilogu.


Komentari