PONOVNO U TVORNICI KULTURE: Sjajan voodoo blues trio My Baby

FOTO: Bandcamp

Trio My Baby vraća se u Tvornicu kulture u nedjelju 27. studenog.

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova koju ne možete čuti bilo gdje, velika energija, vibracije i neobični voodoo odlikuju ovaj bend.

Godinu dana nakon prvog zagrebačkog nastupa u Tvornici kulture, kada su pokazali zašto ih nazivaju novom glazbenom atrakcijom i bend čiji impresivan nastup treba vidjeti uživo, trojac se vraća na treći nastup u našoj metropoli, na mjesto gdje je dobar glas o njima počeo kolati.

Glas o njima se od tada proširio daleko, pa će se ubrzo nakon zagrebačkog ukazanja bend uputiti na tromjesečnu turneju po Južnoj Africi i Novom Zelandu. My Baby su ujedno u studiju i rade na novom albumu, a koncert u Tvornici kulture bit će prilika čuti i nove stvari.

Bend My Baby mješavina je nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu.

Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup. Sami svoj jedinstveni izričaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funkom, a njihova iznenađujuća kombinacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim i predstavlja pravo glazbeno osvježenje.

Postoje već četiri godine

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine.

Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013. godine, a ozbiljnija internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj, u siječnju 2014. godine. Tijekom te iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i, naravno, cijele Europe.

Uslijedilo je drugo izdanje, “Shamanaid”, objavljeno 2015. godine, a izdanje pokazuje žešći zvuk, novije utjecaje, poput indijskih i afričkih melodija kao i suvremene plesne glazbe, te želju benda da stalno redefinira vlastitu glazbu.

U četiri godine postojanja i dva albuma, te mnoštvo nastupa bend niže same pohvale za svoju energične nastupe i jedinstveni zvuk. Nakon ljetnih nastupa na Shamballa, Ozora, Phoda, Open Air Gampel ili pak INmusic festivalu, u novu sezonu su ušli s nastupima u Nizozemskoj, od koji su mnogi rasprodani.

Ulaznice u pretprodaji iznose 40, a na dan koncerta 55 kuna.

Službena prodajna mjesta:

●Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
●www.entrio.hrhttp://www.entrio.hr
●www.eventim.hr
●Aquarius CD shop – Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
●Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
●Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
●Atlas, Teslina 7, Zagreb
●Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
●Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
●Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
●Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
●Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
●Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
●Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
●Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
●Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je yem kolektiv.

Komentari

Komentari

loading...