POSLASTICA ZA FILMOLJUPCE: 10. PSSST! Festival nijemog filma

Od 10. do 12. studenog uživajte u nijemim filmovima u Centru za kulturu Trešnjevka! Ulaz je besplatan.

10. PSSST! Festival nijemog filma bavit će se neodvojivom vezom filma i modernosti u ranim filmskim radovima. Tako će ove godine prikazati klasike, poput Čovjeka s filmskom kamerom, Dr. Mabusea Fritza Langa i Murnauovog Posljednjeg čovjeka.

Za Velikog Brcka će se natjecati 25 filmova iz 14 zemalja, među kojima i neki prikazani na najprestižnijim svjetskim festivalima.

U goste dolazi Festiwal Filmu Niemego // Silent Film Festival s dva poljska nijemofilmska klasika, a ove godine uveden je i novi program: Suvremeni dječji nijemi filmovi – uratci hrvatskih osnovnoškolaca uz glazbenu pratnju!

Hrvatski državni arhiv (HDA) / Hrvatski filmski arhiv pripremio je posebnu poslasticu, profesionalne reklamne videe s početka 20. stoljeća, kvalitetnije od filmova toga doba. Bit će to ujedno i premijera restauriranih snimki, te jedini večernji program koji se pušta s originalnim zvukom.

Gosti su ove godine vrhunski i glazbenici: Vitomir Ivanjek, Divine Timing i Sunrise Sessions koji će se pobrinuti da filmovi dobiju jedinstvenu zvučnu sliku.

Program možete provjeriti na poveznici.

Komentari

Komentari

loading...