Posjetite ga dok još možete: Projekt Okolo uskoro završava!

FOTO: Facebook

Ovogodišnje izdanje umjetničkog projekta “Okolo”, koje se održava na više od 20 lokacija u središtu Zagreba, završit će u subotu, 29. kolovoza, ambijentalnim elektro-akustičnim performansom multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića.

Kako je najavljeno, procesiranjem rijetkog hibridnog žičanog instrumenta (spoj monochorda, indijske tanpure i japanskog kotama) uživo tim će se performansom u parku Bele IV. zaokružiti priča svjetlosno-zvučne instalacije „Singing Forest“ koju Brajković supotpisuje s kiparicom Idom Blažičko.

U dvorištu Palače Grlečić-Jelačić na Trgu sv. Marka prolaznici mogu pogledati “Plesače“ kiparice Ana Marije Maravić, uz koje će se 29. kolovoza i 3. rujna održati koncerti Zagrebačkih solista, dok će ih na vidikovcu pored Uspinjače dočekati “Turisti“ od papira Maše Barišić.

Novo ruho su u sklopu projekta dobile i Tepečićeve stube, kao i vrata duž Radićeve ulice s potpisom Borisa Barea.

Biljke karakteristične za Zagreb mogu se pronaći na nekoliko lokacija, mapiranih u projektu “Baš je flora“ Lune Džidić, na Trgu sv. Marka, Freudenreichovoj, Matoševoj, na Kapucinskim stubama.

Na zidovima Zakmardijevih stuba, restorana Pod gričkim topom i kafića Cinku nalaze se crne “Mačke Gornjeg grada“ klasje&zite, a pored starog vunenog srca koji je postao simbol zagrebačkog potresa novo je “Zacjeljujuće srce“ koje je i ovaj put isplela Voona.

Na Strossmayerovom šetalištu (iznad bivšeg Art parka), križanju Tesline i Zrinjevca te Skalinske i Tkalčićeve može se vidjeti kako izgleda “Zagreb nakon“, kroz objektiv fotografa Ernesta Mazarekića, a u prolazu između Tomićeve ulice i Uspinjače svatko može nešto poželjeti u sklopu interaktivne instalacije Pavla Kuharića.

U Martićevoj 7 osvanuo je mural u kombinaciji sa skulpturom “Slikar sunca“, kipara Marka Gašparića.

Projekt “Okolo“ pokrenule su 2018.  Nas dve – Ana Mikin i Tina Kovačiček, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Ovo znaju samo pravi Purgeri: Najpoznatija tržnica uskoro slavi 90. rođendan!


Komentari