Pokaži i ti da si #SuperTata! ‘Korona mi je dala priliku da budem više sa svojom kćeri’

Foto: Pixabay

Već treću godinu zaredom, organizacija Status M u suradnji s partnerima provodi inicijativu posvećenu angažiranom očinstvu Festival tata, čiji je cilj potaknuti očeve na aktivno uključivanje u odgoj djece te pokretanje rasprave o važnosti angažiranog očinstva.

Ovogodišnji foto natječaj traje od 2. do 22. studenoga na službenom Facebooku i Instagramu Festivala, gdje se mogu pronaći detalji o načinu uključivanja u Festival.

“Festival tata prva je manifestacija u Hrvatskoj koja se obraća tatama i koja naglašava važnost brižnog očinstva. Ove godine foto natječaj tematizira očinstvo u doba pandemije – vrijeme koje donosi brojne izazove u obiteljskom životu i roditeljstvu”, izjavila je Anamarija Sočo, voditeljica Festivala tata.

Svaki glas se broji!
Autori/ce 5 fotografija koje zbirno dobiju najviše “lajkova” na profilima Festivala tata (Facebook…

Objavljuje Festival tataSrijeda, 4. studenoga 2020.


Također je pozvala sve tate da pošalju fotografiju kako provode vrijeme sa svojom djecom te pokažu izazove i radosti roditeljstva u doba korone s ključnim riječima #FestivalTata #BudiTata i #SuperTata. Najbolje fotografije očekuju nagrade.

Održavanje Festivala pozdravila je i Jasena Knez Radolović, koordinatorica programa Podržavajuće roditeljstvo iz udruge Roda.

“Uz brojne dobrobiti za dijete i tatu koje donosi angažirano očinstvo, ovogodišnji Festival prilika je da kroz fotografije vidimo šire dobrobiti koje proizlaze iz ravnopravnog roditeljstva. U ovo nepredvidljivo vrijeme, u kojem se sve češće događa rad od kuće, nerijetko i uz djecu, za žene je važno imati partnere koji će spremno preuzeti obiteljske obveze i doprinijeti tome da očevi i majke ravnopravno osiguraju prostor za svoje poslovne obaveze”, rekla je Radolović.

Evo tata i sin se izveli i uzivaju bez mame 😏. Sin je taman u zaletu na skok.

Objavljuje Festival tataSrijeda, 4. studenoga 2020.

 

“Korona mi je dala priliku da još više vremena provodim sa kćeri. Da svaku petominutnu pauzu od posla provedem s njom i pratim njen rast i razvoj. Beskrajno sam zahvalan što uopće mogu raditi od kuće, a kroz cijelo vrijeme vidim kako se moj odnos s njom produbljuje”, rekao je tajnik Zaklade SOLIDARNA, Ivan Blažević.

Organizatori Festivala će uz pomoć društvenih mreža i stranice festivaltata.hr i dalje aktivno poticati očeve u Hrvatskoj na aktivno sudjelovanje u odgoju i brižno roditeljstvo.

Prošlih smo godina dobili zaista puno zanimljivih fotki #supertata 😂 Ako misliš da možeš bolje 😉 😎 sudjeluj i ti u foto…

Objavljuje Festival tataSrijeda, 4. studenoga 2020.

 

Komentari

loading...