Pogledajte što se sve nudi za vikend u Zagrebu

FOTO: Depositphotos

 Zagreb je pun sadržaja a u ponudi su brojne predstave, pub kvizovi, sajmovi i radionice. 

Ovaj vikend u Zagrebu bit će ispunjen brojnim sadržajima. Jedan od glavnih događaja diljem Zagreba svakako je proslava Martinja, koja će biti organizirana u brojnim kafićima i klubovima.

Ipak, ako ste odlučili provesti malo drugačiji vikend u laganijem tonu, u ponudi su brojne predstave, pub kvizovi, sajmovi i radionice. Donosimo vam popis događaja za vikend za one koji ga žele provesti malo drugačije.

Interliber

Međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber, trajat će još do ove nedjelje. Ovaj sajam okuplja svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu promovirajući knjigu, znanje i znanost. Uz veliki izbor knjiga, moći ćete svoje police napuniti brojnim sadržajima jer Interliber nudi brojne popuste. Iskoristite još dva dana i pronađite nešto za sebe.

>>>(FOTO) Počeo je Interliber: Pronađite knjige za čak 5 kn

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Predstave i koncerti

Već je poznato kako Zagreb ima bogatu ponudu kulturnog sadržaja. Ponekad je teško odabrati što ćete pogledati ili poslušati. Ukoliko ste raspoloženi za glazbeni sadržaj, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu će se održavati Festival glazbe Zagreb 2017. s početkom u 19:30. Ulaz je besplatan.

U nedjelju će HNK u suradnji s dobrotvornom akcijom Korak u život organizirati izvedbu poznatog baleta Labuđe jezero s početkom u 20:00. Prikupljat će se sredstva za stipendije onih mladih ljudi kojima budućnost nakon izlaska iz domova za nezbrinutu djecu nije osigurana.

U Zagrebačkom kazalištu mladih možete pogledati predstavu Othello: nezakonita liturgija 11. i 12. studenog u 20:00 sati.

Svoje mališane možete povesti u subotu na mjuzikl za djecu ‘Ježeva kućica’ u Kulturnom centru Travno s početkom u 11:00.

 

U nedjelju ćete vaše mališane moći povesti na predstavu ‘Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan’. Predstava govori o dvije djevojčice vrlo različitog imovinskog statusa. Dok jedna dobije što god zaželi druga mora svoje igračke i igre smišljati sama. Predstava se održava u Centru za Kulturu Trešnjevka s početkom u 11:30.

Kvizovi i društvene igre

Ako ste ljubitelj društvenih igara ili kvizova, nedjelja je vaš dan. U klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) s početkom u 19 sati održava se KOZa, Veliki glazbeni kviz vol. 5. Sudjelovanje se naplaćuje 20 kuna po osobi, a svaki će sudionik na početku kviza dobiti srećku za veliku lutriju koja će se održati pod pauzom.

FOTO: Udruga "Igranje" / Facebook
FOTO: Udruga “Igranje” / Facebook

Već tradicionalno Caffe bar Crni mačak održava Nedjeljni gaming. Moderne društvene igre moći ćete zaigrati i u Vintage Industrial Baru s  opčetkom u 19 sati. Cijene cjelovečernjeg igranja su 10 kn po osobi.

Stand-Up i gledanje filmova

Ako ste više raspoloženi za večer u kojoj ćete se nasmijati do suza, predlažemo da posjetite nedjeljnu Stand up comedy večer – Bosna u gostima u Pivani s početkom u 19 sati.

U nedjelju u Hangout baru, očekuje vas filmski maraton uz prva dva nastavka Harry Pottera od 18:00.

>>> Maraton popularnog filmskog serijala u Hangout baru

Subota je dan za jazz

Ukoliko niste raspoloženi za proslavu Martinja na uobičajeni način, uvijek možete povesti društvo na mirniju večer uz jazz. Jazz je posljednjih mjeseci u Zagrebu sve popularniji a ponude jazz odredišta rastu.

>>>6 zagrebačkih mjesta na kojima možete poslušati dobar jazz

Večer uz jazz možete provesti u pivnici The Garden Brewery uz jazz zvuke sjajnog kvarteta Soul Stasha, a upad je besplatan.

U novom jazz klubu Boogie u 21:00 provedite se u opuštenoj atmosferi uz AJ Jazz quartet & Elena Stella. 

>>>(FOTO) Zavirite u novi zagrebački jazz klub Boogie

Dobar jazz možete poslušati i u Harmica jazz pubu a večer će vam ispuniti zvuci Luka Veselinović tria, a svirka počinje u 21:00.

 

 

 

 

 


Komentari