‘Podešavanje prostora’ plesnim dijalogom u ZPC-u

FOTO: Press

Premijerna izvedba predstave “Podešavanje prostora” nagrađivane autorice Mirjane Preis na programu je 25. studenog s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala kao plod uspješne suradnje Zagrebačkog plesnog centra (ZPC) i Studija za suvremeni ples (SSP).

Što je PROSTOR? Kako ga koristimo? Koja je razlika između privatnog i javnog prostora? Koliko ga proširujemo ili sužavamo? Kako ga istražujemo? Sputavaju li društvene norme prostor? Što predstavlja naše tijelo u prostoru? Kako pojedinac osvaja svoj prostor unutar zajednice?

Kroz odnos dvoje ljudi, muškarca i žene u surovoj svakodnevici, autorica istražuje ova pitanja koja nas često svjesno ili nesvjesno zaokupljaju. Tuge, strahovi, nerazumijevanje, ali i ljubav, sreća i sklad egzistiraju u prostoru kao kategoriji manifestacije života. Pritom su glazba, zvukovi i tišina podloga za ovu “igru” koju nam kroz ples i pokret približavaju odnosno podešavaju Ana Vnučec i Šimun Stankov.

Mirjana Preis bila je dugogodišnja članica Studija za suvremeni s kojim je nastupala u mnogobrojnim projektima u zemlji i inozemstvu. U svom dugogodišnjem radu ostvarila je niz zapaženih i nagrađivanih koreografija od kojih su mnoge, osim u zemlji, ostvarile i uspješna gostovanja u inozemstvu. Njena autorska predstava “Kaputt” nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u 2004. godini. Autorica djeluje i kao plesni pedagog.

Pretpremijera 24. studenog u 20h, premijera 25. studenog u 20h.

Za sve ostale informacije o programu i ulaznicama za predstave, posjetite službenu web stranicu Zagrebačkog plesnog centra www.zagrebackiplesnicentar.hr

RASPORED PREDSTAVA

/21. i 22.11./ 20:00h
VIDIM, VIDIM…

/24. i 25.11./ 20:00h
Pretpremijera i premijera
PODEŠAVANJE PROSTORA

Svoje ulaznice možete rezervirati na [email protected] ili na broj telefona 01/6189-656.


Komentari