KREĆE INMUSIC FESTIVAL: Čak 80.000 posjetitelja stiže na ‘zagrebačko more’

inmusicfestival.com / Julien Duval

Jedanaesto izdanje INmusic festivala održava se na Jarunu od 20. do 22. lipnja.

Na INmusic festivalu ove se godine očekuje oko 80.000 posjetitelja. Završena je jedinstvena replika Teslinog tornja, izrađenau čast našeg tog velikana, radovi su završeni i sve je gotovo za trodnevno glazbeno “ludilo”.

Jedanaesto izdanje INmusic festivala održava se na Jarunu od 20. do 22. lipnja. Tri glazbena dana obilježit će zvučna svjetska, ali i imena s domaće scene.

Prvog dana nastupaju Henry Rollins, Jake Bugg, Pennywise, Django Django. Ulogu headlinera prvog dana festivala odigrat će Gutterdämmerung featuring Henry Rollins. To je multimedijalni spektakl koji kombinira rock ‘n’ roll, koncert i film, čime pruža jedinstveno iskustvo paralelnog doživljaja koji je okupio neke od najvećih rock zvijezda, kao Lemmyja, Grace Jones, Iggy Popa, Josh Hommea, Henry Rollinsa, Slasha, Tom Araya (Slayer), Justice, Volbeat, Mark Lanegana, Ninu Hagen i Jesse Hughesa (Eagles of Death Metal). Na samom koncertu uz filmsku projekciju nastupit će Henry Rollins i prateći bend, piše radio Sljeme.

Sviraju i Django Django, a istoimeni album im je proglašen jednim od najboljih albuma godine od glazbenih časopisa Rolling Stone i NME, te je nominiran za prestižnu Mercury nagradu. Bend čije je ime inspirirano likom iz romana “Ono” Stephena Kinga, kalifornijski punk-rockeri Pennywise trebali bi publiku protresti i zagrijati za nastavak zabave.

>>> INMUSIC OBJAVIO SATNICU: Najavili su i neka hrvatska pojačanja


Komentari