Počinje festival DOMOVINSKOG FILMA, u bogatom programu i jedan NAGRAĐIVANI FILM

moj-film.hr

Festival se održava u zagrebačkom kinu Tuškanac od 27. listopada do 29. listopada, program počinje u 16 i 30, a ulaz je za sve besplatan.

Ovo je prvi filmski festival o Domovinskom ratu, a cilj festivala je upoznati publiku pobliže s Domovinskim ratom i ukazati kako postoji produkcija koja se bavi ovom tematikom. To se uglavnom odnosi na mlađe generacije kojima se žele istaknuti važni događaji koji su obilježili stvaranje Hrvatske.

Dani Domovinskog filma traju od 27. listopada do 29. listopada, a program u tri dijela:

  • Prikazivanje filmova o Domovinskom ratu
  • Okrugli stolovi, tribine i razgovori o temi filma
  • Pouka mladih o radu na filmu

Nakon prikazivanja filma o temi će govoriti sudionici, svjedoci događanja, znanstvenici i povjesničari. Na Dane Domovinskog filma mogu se prijaviti i oni koji imaju vlastite amaterske snimke, reportaže, dokumentarne ili igrane filmove, a prijava je besplatna.

Teme filmskih projekcija obrađivat će branitelje, vojne akcije, stradanja sakralnih i kulturnih objekata, svjedočanstva žrtava, stradanje gospodarskih resursa i stvaralaštvo mladih na temu Domovinskog rata, a biti će prikazan i višestruko nagrađivani film Broj 55.

Smisao cijelog projekta je prikazati i potaknuti produkciju o tematici Domovinskog rata , educirati mlade, upoznati ih s važnim povijesnim danima obrane zemlje te nedostatna znanja iz školskih udžbenika proširiti snimljenim filmovima.

Detaljan program i raspored prikazivanja možete pogledati OVDJE.

 


Komentari