POČETKOM RUJNA SVI U SISAK: Kupske noći i ove godine pripremaju glazbeni i kulturni spektakl (FOTO)

Wikimedia

Tek 20-ak minuta od Zagreba, u gradu na Kupi organizira se pravi spektakl.

Da biste početkom rujna doživjeli dobru zabavu ne trebate otići daleko od Zagreba. Naime, u Sisku se sprema pravi mali spektakl za pamćenje.

Tek 20-ak minuta od Zagreba, u gradu na Kupi organizan je pravi spektakl na samoj obali. Priča prepuna kulture, zanimljivih aktivnosti i zabavnih događanja trajat će tri dana, a počinje već 2. rujna.

Uzbudljivi događaji

Grad Sisak tako će postati popirište uzbudljivih događanja u kojima se posjetitelji i sudionici mogu okušati u vožnji Kupske alke, veslačkom dvoboju kupskih čamaca, razgledati Aeroshow i diviti se zahtjevnim manevrima letenja iznad korita Kupe, piše Croatian Hot Spots.

 

Kupske noći pravi su spoj tradicije, kulture i sporta na obalama rijeke Kupe.

“I ove godine smo nastojali uklučiti što veći broj udruga i ljudi i nastojali smo ponovno dobiti to da su građani Siska glavni akteri u cijeloj priči i da sudjeluju u svim ovim programima koje smo pripremili. Kako smo već krenuli s Noći muzeja slaviti 180 godina obrtništva, tako to nastavljamo i s Kupskim noćima, tako da će veliki dio programa biti okrenut obrtništvu. Dođite i doživite spoj tradicije, kulture i sporta na obalama rijeke koja živi u nama. Čuvajmo Kupu, čuvajmo šiklju – čuvajmo našu tradiciju”, rekla je Milijana Borojević, direktorica sisačke Turističke zajednice.

Facebook
Kupske noci 2016./Facebook

Kako su ovogodišnje Kupske noći u znaku obrtništva, tradicije duge 180 godine, diljem Šetnice će biti postavljeni štandovi na kojima će posjetitelji moći sudjelovati u izradi suvenira te pogledati radionice na otvorenom.

Kupske noći završit će koncertima uspješnih izvođača te spektakularnim vatrometom.

Osim toga, Grad Sisak i Turistička zajednica Sisak traže volontere za Kupske noći.


Komentari