Početkom rujna ljubitelje piva očekuje fantastični BeerYard festival

Press

Poznat je glazbeni program 2. BeerYard festivala održat će se 2.9. u dvorištu Jedinstva.
BeerYard festival, u svojem drugom izdanju održat će se 2.9.2017. u velikom dvorištu Jedinstva, na istoj lokaciji na kojoj je prošle godine započela #DoživiHmelj priča. Potaknuti sjajnim prošlogodišnjim komentarima, ove godine stižu strane pivovare i veći broj domaćih, pouzdaniji street food objekti i odlični, široj publici relativno nepoznati, nezavisni bendovi različitih glazbenih žanrova.
Ovaj će vikend tako u goste doći četiri pivovare iz Španjolske, dok je peta pivovara iz Finske, a svi predstavnici pivovara će osobno prisustvovati festivalu, sudjelovati u panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja. Očekuje nas veliki broj domaćih pivovara te preko 20 craft pivovara na festivalu.
Neke od domaćih pivovara koje ove godine sudjeluju su poznate već od prošle godine; Zmajska pivovara, Varionica, Pivovara i pivnica Medvedgrad i Nova runda. I ove godine, uz craft pivovare, će se predstaviti i craft pubovi Craft Room,Hop In Craft Beer Bar i ALL IN koji će, između ostalog, za tu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Unatač prošlogodišnjem otkazivanju pojedinih street food objekata, ponudu hrane ove godine planiramo poboljšati s tri street food objekta, koji su nam već potvrdili svoj dolazak, a kao prvog najavljujemo Rocket Burger Grill iz Zagreba.

Glazbeni dio festivala ni ove godine neće zakazati, četiri domaća benda će i ove godine, počevši od 19:00 sati, zaključiti program 2. BeerYard festivala.

ThroaTTwisteR

ThroaTTwisteR je hardcore metal band osnovan 2007. u Zagrebu. Tijekom 10 godina doživljeli su niz promjena, od stilskog i glazbenog smisla pa sve do članova benda. Glazba koju rade uvijek je bila plod osobnih interesa koje su razvijali prateći i slušajući uzore i kolege glazbenike, te je na taj način evoluirala zajedno s njima. Ona se danas stilski proteže od hardcore metala, preko deathcorea, pa sve do donwtempo beatdowna, vječno obložena masnim slojem groovea.
ThroatTTwister su prvo desetljeće obilježili albumom “Cold Images”, EP-om “Humanity”, video singlom “It`s Your Funeral” te nedavno, u digitalnom obliku, objavljenim EP-om „X Years of Misery“

Press
Press

Dno

Iz zagrebačke magle pomalja se nešto novo, nešto mračno, nešto što unosi nemir, nespokoj. Družina koju krasi mladenačka energija usprkos poodmaklim, Metuzalemovim godinama i bogatom iskustvu, družina čiji dolazak najavljuje melodija koja se probija kroz slojeve buke, družina koja će poljuljati temelje vašeg svijeta i razoriti vašu zonu ugode, a ako im dopustite, možda vas odvedu i korak dalje. Dalje, ili preciznije rečeno dublje. Sve do dna, do guste i memljive kaljuže grijeha koja će vam obuhvatiti stopala i onemogućiti bijeg.

Press
Press

Pičke Vrište

Pičke Vrište drže se na okupu od 2011. godine., totalno različitih ukusa u glazbi, ali vrlo sličnih ukusa u neki drugim stvarima. Krajem 10. mjeseca 2014. izbacli su prvi album “Nedovršena priča” kojem je prethodio demo. Strast, emocija i entuzijazam čine okosnicu i temelje na kojima bend djeluje kroz ovih šest godina. Bend je trenutno u fazi produkcije novog albuma koji bi trebao ugledat svijetlo dana na jesen 2017.

Press
Press

Cojones

Ova glasna stoner rock četvorka osnovana je 2006. u Zagrebu, a već krajem sljedeće godine objavili su split album zajedno s grupom Umor “Cojones & Umor Split LP”, nakon čega su se zaputili na prvu europsku turneju. Prvo samostalno izdanje, “Sunrise”, izašlo je 2009. godine kojim bend njeguje DIY pristup, a uslijedila je još jedna europska turneja promocije zajedno s Umorom. U narednim godinama Cojones su svirali po skoro cijeloj Europi, nakon čega je došao na red drugi album imena “Bend To Transcend” 2012. Nakon prijeđenih kilometara i odsviranih koncerata te izuzetan ugled na regionalnoj underground rock sceni, 2013. godinu obilježilo je još jedno izdanje, a riječ je o live albumu “Black Night” snimanom u Jeni u Njemačkoj.

Treći album “Resonate” najavljen je singlom Rocker izašao je u jesen 2013. godine. Album „Resonate“ izašao 2016. godine, sniman je u Pleasantville studiju kod Pavla Miholjevića i Jure Ferine, poznatima po suradnji s producentom Daveom Fridmannom. Za vizualni identitet pobrinuli su se Andro Giunio i Stipan Tadić, a ovog puta za izdanje se pobrinula nezavisna etiketa PDV records. Početkom 2017. godine uz pozitivne kritike novog albuma izlazi i drugi single za koji je zaslužan Radislav Jovanov Gonzo. Ukratko, Cojones su bend koje će vas preplaviti energijom i pri tom odvesti u neki drugi, bolji svijet.

Press
Press

Ulaznice za 2. BeerYard festival po cijeni od 40 kuna potražite u:
Rockmark, Berislavićeva 13
Dirty Old Empire, Tratinska 18
Hop In Craft Beer Bar, Dubravkin put 3
Horvati, Ulica Rudolfa Bićanića 12
Caffe bar Iks, Nova cesta 100
ALL IN, Draškovićeva 31
Valhalla beer bar, Radićeva 25


Komentari