Ne znate kamo bi ovog ljeta? Zagreb vrvi sadržajem, a mi vam donosimo popis događaja u kojima će se svatko pronaći!

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Ukoliko vam je do sada nedostajalo aktivnosti u glavnom gradu, Zagreb ovog ljeta vrvi sadržajem! Najbolje od svega je to što je obilje aktivnosti koje organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Zagrebački savez sportske rekreacije – besplatno.

Bilo da ste rođeni Zagrepčanin ili ste u grad došli fakultetom ili poslom, imate idealnu priliku naučiti nešto više o metropoli, piše Ljepotaizdravlje.hr.

Tri su različita besplatna vođena obilaska grada na hrvatskom jeziku koje je organizirala Turistička zajednica grada Zagreba. Polasci su predviđeni subotom, a pješačko razgledavanje grada u pratnji turističkog vodiča traje će 1.5 – 2 sata dok razgledavanje grada biciklima s pauzom sveukupno traje 3 sata.

Ovom obliku aktivnosti možete se pridružiti do 18. srpnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti isključivo petkom za sljedeći dan (subotu) na broj telefona 099 59 67 230, pri čemu je obvezno napomenuti za koji obilazak se prijavljuju. Broj telefona je aktivan od 10:30 sati pa do popunjenja grupe.

Razgledi su podijeljeni u tri različita obilaska i mjestom polaska kako slijedi:

Bike Tours Zagreb: 10:00 i 16:00 sati, Klasični razgled grada biciklom – mjesto okupljanja, ulica Nikole Jurišića 19 (Rotonda centar) 15 minuta prije početka razgleda, svakom sudioniku osigurani su: bicikl, kaciga, bočica 0,5 l vode i kava tijekom pauze

Secret Zagreb: 18:00 sati, Frajerice – mjesto okupljanja, južna strana parka Zrinjevac, ispred bista hrvatskih velikana

Purgerica: 19:00 sati, Bez potresa, prosim lepo – mjesto okupljanja, Trg kralja Tomislava, ispred kipa kralja Tomislava

S druge strane, za građane željne sportskih aktivnosti, od 15. lipnja do 15. rujna, Zagrebački savez sportske rekreacije provodi ljetni projekt pod motom ‘Aktivno ljeto na otvorenom’ u sklopu kojeg će građani moći sudjelovati u besplatnim programima zdravstvenog vježbanja, fitnessa na otvorenom, demonstracija i poduka rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninzi i natjecanja za sportaše rekreativce. Ljetni program odvija se na više od dvadeset lokacija u Gradu, a sve što vi trebate je prijaviti se na svaki od kontakata naveden uz aktivnost koju želite.

VIKENDOM NA MEDVEDNICU – nedjeljom 09-15

Organizacija i provođenje planinarskih izleta za građane tijekom ljeta, ali i upoznavanje s planinarskim stazama Parka prirode Medvednica (70-ak), savjetovanje stručnjaka kineziologa o pravilnoj tehnici hodanja te o pravilnom doziranju intenziteta opterećenja aktivnost, kao i o vježbama zagrijavanja i istezanja prije i nakon sportske aktivnosti bit će dostupno svim građanima bez obzira na dob i spol, a koji mogu samostalno hodati i planinariti i koji žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje te pritom upoznati šetnice Zagrebačke gore.

Oprema: osobna oprema za planinarenje DŠR AKTIVAN ŽIVOT
Kontakt: Nedeljko Vareškić [email protected] 091/254-3419
www.vikendom.hr ; www.facebook.com/vikendom.na.medvednicu

SPORTSKO LJETO NA JARUNU

– RŠC JARUN – Malo jezero – zelena površina uz sportske terene
FITNES PROGRAMI NA OTVORENOM pon-sri-pet 19:30-20:30
– AEROBIC PROGRAMI – aerobni programi srednjeg do visokog intenziteta s ciljem povećanja aerobne izdržljivosti, redukcije potkožnog masnog tkiva ali i opće mišićne snage.
– STRESS FREE – kombinacija thai-chi pokreta, istezanja meridijana, vježbi disanja i samomasaže te raznih tehnika opuštanja za aktivaciju parasimpatikusa.

– RŠC JARUN – Otok Veslača (30.06. – 27.08.)
JARUNSKI AQUA FITNESS uto-čet 10-11:30

– Bazen PVC MLADOST – Jarunska ulica 5 (15.06. – 31.07.)
FITNES PROGRAMI U VODI pon-uto-sri-čet-pet 08-11 –
PROGRAM VJEŽBANJA U MALOM BAZENU (08-10)
Aqua Aerobic – intenzivan kardio program u vodi namijenjen općoj izdržljivosti i redukciji masnog tkiva.
– AQUA FITNESS I PLIVANJE (veliki bazen) 10-11
Program vježbanja u vodi namijenjen osobama s problemima u funkciji lokomotornog aparata kao i funkcionalnosti kralježnice.

– MO GAJEVO – Park 149 brigade
KOREKTIVNA GIMNASTIKA NA OTVORENOM uto-čet 10-11
DSR SPORT ZA SVE CENTAR
Kontakt: Karolina Muža 091/5115-404
[email protected] ; www.facebook.com/Sport za sve Centar

LJETO NA BUNDEKU
– SRC BUNDEK – zelena površina kod spasilačke službe

FITNES PROGRAMI NA OTVORENOM pon-uto-sri-čet-pet 09-10 (55+)
Aerobni grupni program uz muziku srednjeg intenziteta, s elementima pilatesa i korektivne gimnastike pretežno namijenjen razvoju i održavanju stabilnosti trupa i opće posture tijela. Korisnici: svi građani bez obzira na dob i spol, pretežno osobe treće dobi.
Oprema: standardni rekviziti fitnes programa: bućice, elastične trake, male lopte, štapovi

MEĐUGENERACIJSKI PROGRAM uto-čet 10-11 (majke i djeca do 8 g.)
Interaktivni obiteljski program učenja osnovnih motoričkih znanja i vještina kroz igru u prirodi
Korisnici: djeca predškolskog uzrasta i roditelji
DSR ČRNOMEREC
Kontakt: Tea Glušica , 098/972-7514, [email protected] Petra Matić, 098/946-5586, [email protected]

Cijeli program sportskih aktivnosti možete pogledati ovdje.


Komentari