‘PAMETNO KINO’: Iskoristite vikend za edukativne i zabavne radionice za najmlađe

U slijedeće četiri subote od 11 do 13,30 sati u klasičnom zagrebačkom kinu Tuškanac održavat će se programi filmskih matineja i kreativnih radionica ”Pametno kino” namijenjeni djeci od četiri godine na više.

Prvu subotu, 23. siječnja, program počinje u 11 sati projekcijom uzbudljive animirane filmske avanture Planet 51, a nastavlja se STEAM radionicom u predvorju kina.

Radionica traje 60 minuta i namijenjena je najmlađim sudionicima, ali dobrodošla su djeca svih dobi. Roditeljska pratnja je obavezna.

Planet 51 uzbudljiva je animirana filmska avantura o američkom astronautu, kapetanu Charlesu Chucku Bakeru koji se spušta na Planet 51. Uvjeren je da je prvi čovjek koji je kročio na Planet 51. Ali, na veliko iznenađenje otkrije da nije sâm i da je planet naseljen malim simpatičnim zelenim bićima koja žive mirno i čije kuće i vrtovi izgledaju kao američke kućice iz ranih pedesetih. Njihov jedini strah invazija je izvanzemaljaca baš kao što je Chuck. Uz pomoć robota Rovera i novog prijatelja Lema, Chuck mora naći izlaz iz te neobične i zbunjujuće situacije u kojoj se našao…

Planet_51-640x512

Interdisciplinarni pristup učenju

STEAM (kratica za Science, Technology, Engineering, Arts and Math) obrazovni je pristup koji koristi znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku kao pristupne točke za razvoj djetetove znatiželje, dijaloga i kritičkog razmišljanja. STEAM edukacijski programi obuhvaćaju interdisciplinarno, interaktivno i ponajprije iskustveno učenje pa je u skladu s time fokus na djetetovu stvaranju i eksperimentiranju.

STEAM radionice imaju interdisciplinarni pristup učenju koje se bazira na iskustvu, eksperimentiranju i kreativnosti, jer samo kada osoba nešto sama napravi, iskusi i isproba, produbljuje razinu razumijevanja o dotičnoj temi te naučeno doista i zapamti. Razlog je tome činjenica da STEAM pristup učenju potiče aktivno korištenje obje strane mozga jer djeca kombiniraju logiku i analitiku s inovativnošću i originalnim idejama.
STEAM radionice osmišljavaju i vode djelatnici Sekvoja centra (www.sekvoja-art.net).

Ulaznica 20 kuna.
Program realizira HFS u suradnji sa Sekvoja centrom i Editus d.o.o.
Više o programima kina na www.filmski-program.hr ili na Facebook stranicama kina Tuškanac.
Blagajna: 4834 039


Komentari