Osvježite ljeto koncertima na jezeru: Evo što ovog tjedna možete pogledati na Ljetnoj pozornici Bundek

Programi Ljetne pozornice Bundek nastavljaju se i u novom tjednu. Večeras – “miljenici” publike na Bundeku, članovi Opere b.b. Zagreb – u jednoj od uspješnica proteklih sezona – slavnoj opereti Vesela udovica Franza Lehára u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića. U utorak 14.7. na ponton na Bundeku stiže uvijek atraktivna Ivana Galić u projektu pod nazivom SoulBeat. Zanimljivi sastav uz dobro poznatog gitarista Darka Horvata, uključuje i senegalskog udaraljkaša Commija Baldea te beatboxera i varaždinskog jazzera Zorana Puljeka, a SoulBeat nudi svježi zvuk pun improvizacije s afro i jazz elementima, uklopljen u poznate soul, funk, blues i R’N’B pjesme Princea, S. Wondera, M. Jacksona, A. Franklin i mnogih drugih.

Programi posljednja dva dana organizirani su u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži. U srijedu 15.7. očekuju nas čak dva programa: u 20:00 Ethno Croatia, višegodišnji projekt HGM-a u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi, dok u 21:00 slijedi Salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube.

Posljednjega dana manifestacije očekuje nas pak večer jazza i zanimljivi sastav Graz -Zagreb Connection, sastavljen od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu. Koncerti počinju u 21:00 sati. Ulaz na sve programe je slobodan, ali bit će kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen. Prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bit će provedena i evidencija posjetitelja, pa se svi zainteresirani mole da dođu na vrijeme kako se ne bi stvorile nepotrebne gužve.

 

Osvježite ljeto koncertima na jezeru – Vidimo se na Bundeku!

RASPORED PROGRAMA:
* Izvedbe počinju u 21:00

ČETVRTAK 9.7.
TAMBURAŠKI ORKESTAR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE
BARBARA SUHODOLČAN, sopran
KVARTET GUBEC
SINIŠA LEOPOLD, dirigent
Program:
Zagreb, Zagreb, Hej, haj Zagrepčanci smo mi, Pod starim krovovima, Lepi ti je Zagreb grad, Joj, mene joj, Ja ljubim i dr.

PETAK 10.7.
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
MIRAN VAUPOTIĆ, dirigent
Koncert posvećen Nikoli Tesli
Program:
Moj Zagreb, tak imam te rad (arr. D. Palanović)
W. A. Mozart: 40. simfonija u g-molu, KV 550, I. st. – Molto Allegro
L. van Beethoven: Coriolan, uvertira
P. I. Čajkovski: Valcer cvijeća iz suite Orašar
B. Bersa: Idila, za orkestar
E. Grieg: Peer Gynt, suita br.1, op. 46, IV stavak
A. Dvořák: Slavenski ples op. 46 br. 8
F. von Suppé: Laka konjica, uvertira opereti
J. Brahms: Mađarski ples br. 5


Komentari