‘Projektiraj po prinicipu energetske učinkovitosti’: Prijavite se na zanimljivo natjecanje

Facebook

SUPEUS ove godine po peti put organizira natjecanje SUPEUS Case Study koji će se održavati od 7. do 11. prosinca.

Tema koja ove godine objedinjuje sve tri radionice je: „Projektiraj po principima energetske učinkovitosti“

Teme i datumi pojedinih radionica te njihovi predavači su:

Arhitektonski i Građevinski fakultet: ponedjeljak 7.12.2015.

Tema: Utjecaj odabira materijala pri projektiranju na povrat investicije
Odabir građevinskog materijala pri samom projektiranju objekta ne utječe samo na inicijalne troškove, nego i na ulaganja tijekom korištenja. Imajući u vidu dugoročne prednosti energetski učinkovitih građevina zbog smanjenja, između ostalih, troškova grijanja i hlađenja, studenti će se okušati u balansiranju troškova izgradnje i korištenja građevine.
predavač: Marina Alagušić, mag. ing. aedif. , Građevinski fakultet
Tomislav Franko, Wienerberger

Fakultet strojarstva i brodogradnje: utorak 8.12.2015.

Tema: Pasivne metode grijanja i hlađenja

Pasivne tehnike zadnjih godina dobivaju sve veću popularnost, pogotovo kada se govori o zgradama gotovo nulte potrošnje energije, obzirom da se radi o tehnikama koje uz relativno niske investicijske troškove omogućuju znatne uštede energije.. U sklopu predavanja će kroz primjere pasivnih tehnika povijesnih i modernih građevina te opis glavnih fizikalnih principa biti predstavljene neke od najučinkovitijih metoda pasivnog grijanja i hlađenja, prvenstveno prirodna ventilacija za dobavu svježeg zraka i hlađenje, akumulacija topline od sunca te korištenje topline zemlje.
predavač: Dr.sc. Tea Žakula, ing., Fakultet elektrotehnike i računarstva

Fakultet elektrotehnike i računarstva: srijeda 9.12.2015.

Tema: Energetski učinkovita LED rasvjeta

Pametnim projektiranjem, LED rasvjetna tijela mogu u potpunosti zadovoljiti zahtjeve rasvjetljenosti i jednolikosti koji su postavljeni u normama, pružiti značajne uštede u potrošnji električne energije te smanjiti troškove održavanja. Na radionici će studenti imati priliku upoznati se s osnovama projektiranja energetski učinkovite LED rasvjete
predavač: Dubravko Kundih, Kundih rasvjeta
Vrijeme početka pojedine radionice će biti naknadno objavljeno. Radionice se sastoje od dva dijela u trajanju od tri sata. U prvom dijelu sudionicima će se, uz stručnog predavača, predstaviti odabrana tema te približiti njena problematika. Nakon toga, studenti podijeljeni u timove rješavaju zadatak, odnosno realan problem iz struke vezan uz temu predavanja. Zadaci su koncipirani na način da su sve informacije potrebne za njihovo rješavanje studentima predstavljene u prvom dijelu radionice. Za uspješno rješavanje zadatka predznanje nije potrebno.

Kao i svake godine, za najbolje timove osigurali su vrijedne nagrade:

1. mjesto: dvodnevni izlet u Veneciju, otoke Lagune i Trst

2. mjesto: Labirintanje – Escape room

3. mjesto: Muzej iluzija

Prijave su otvorene na sljedečem linku: http://supeus.hr/objava/1819

Predavanja za natjecatelje su javna i svi zainteresirani mogu ih slušati bez obaveze natjecanja, a vi koji želite znat više kliknite OVDJE.


Komentari