Počinje Welcome Spring Festival, pridružite se zabavi

Welcome spring festival

Prvi dan proljeća donosi i novi festival u centar Zagreba!

Od 21. do 26. ožujka Strossmayerov Trg postaje dom Welcome Spring Festivala. Festivala na kojem se ljudi i priroda vole. Službeni program festivala počinje danas u 17 sati prigodnom EKO himnom.

Glavna tema festivala je kućanski komunalni otpad s kojim su građani svakodnevno u doticaju, jer kroz otpaddirektno utječu na zrak, tlo, vodu, hranu i naposlijetku na zdravlje ljudi, pa festival ima za cilj osvještavanje građana da razvrstavaju otpad, odnosno pokušaj da se pokrene kultura gospodarenja otpadom. Budući da je otpad gorući problem kako Grada Zagreba tako i cijele Hrvatske, smatramo da možemo vlastitim primjerom utjecati na svijest građana.

U izvještaju Europske komisije iz 2015. godine, Zagreb je po kriteriju odvajanja i recikliranja otpada zauzeo zadnje mjesto od 28 glavnih gradova Europske unije. Upravo zato udruga Priroda za sve koja stoji iza festivala, ovakvom manifestacijom pokušava u centar pažnje staviti zbrinjavanje otpada.


[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Kroz šest dana Welcome Spring Festivala građani će se moći educirati o problemu otpada, sudjelovati u javnim tribinama, predavanjima, radionicama, ali i zabavnim natjecanjima u razvrstavanju otpada. Program festivala nudi pregršt sadržaja za sve dobne skupine, od radionica, predstava i performansa za djecu, do predavanja i zabavnog večernjeg programa za odrasle. [/box]

Iz bogatog programa izdvajamo: Malu olimpijadu otpada (natjecanje u razvrstavanju otpada), “Martin na odlagalištu – glazbena predstava, „Reciklirana priča“ – predstava kazališta Svarog, lutkarska predstava „Otpad u problemu“, radionice Konfucijevog instituta – Kineska kaligrafija, Veseli Tai Chi i Spring Rolls radionica, ali i predavanja „Bio otpad i njegova primjena“, „Smeće nije za bacanje“, “Bio otpad i njegova primjena” i „Pelene u prirodi“.

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu tih šest dana na Strossmayerovom trgu, svaki dan festivala će završavati glazbenim programom. Neka od imena koja ćemo imati prilike slušati su: Stampedo, Brain Holidays, JeboTon Ansambl, Nipplepeople, ali i brojni domaći Dj-evi, kao i gudački kvarteti Puce i Animato.

Cilj Welcome Spring Festivala je jednostavan: slavimo dolazak proljeća, vraćamo se prirodi, educiramo se o očuvanju okoliša, fino jedemo, plešemo i uživamo. Pridružite nam se, s veseljem vas iščekujemo!

Udruga Priroda za sve.

Komentari